Дежа-вю за Лудогорец: Отново вкараха изравнителен гол в последните секунди на шампиона


Дежа-вю за Лудогорец: Отново вкараха изравнителен гол в последните секунди на шампиона
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

8118 0

Столичната Славия  успя поне за момент да спре устрема на Лудогорец към поредна титла в българската Първа лига. "Орлите" се бяха приготвили за минимален успех с 1:0 в "Овча купел", но в последната минута на продължението Димитър Велковски  реализира с глава, за да донесе точката на домакините - 1:1. 

Единственото попадение за Лудогорец в мача бе дело на Мавис Чибота в 22', а заради 4 скандални пропуска на Якуб Свиерчок Славия остана в мача до самия край. Така в 3-ата минута на продълженията при центриране на Емил Спасов в наказателното поле Димитър Велковски бе останал непокрит и реализира за 1:1. 

По този начин за втори път през този сезон Славия не губи от Лудогорец, като преди около два месеца "белите" с 10 човека на терена цяло второ полувреме устискаха до 0:0 с шампионите. "Орлите" от своя страна за втора поредна среща в рамките на само няколко дни допускат изравнителен гол буквално в последните секунди, след като и Ференцварош стигна до 1:1 в Разград в Лига Европа. 

Лудогорец изпусна златен шанс да увеличи аванса си пред Левски в класирането, след като и "сините" направиха реми, но с Локомотив в Пловдив (1:1). Разликата остава 5 точки. 

в двубой от 20-ия кръг на Първа лига. Това може да е последният мач на Станислав Генчев като треньор на Лудогорец и последен за Джоди Лукоки като играч на "орлите". Можете да следите двубоя НА ЖИВО в SportLive.bg.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Началото на срещата беше сравнително равностойно, пък и гостите имаха проблем в първите минути с реализирането на атаките си, заради липсата на сработка между титулярите на Станислав Генчев, като треньорът бе направил 10 промени в стартовите 11 на шампиони. 

В 22' падна първото попадение в мача. След атака по дясното крило Дяков успя да пусне топката за Жоржиньо, който с лекота надигра съперник на скорост и напредна много добре, а след това центрира към Мавис Чибота. Останал абсолютно непокрит, фланговият нападател с глава успя да превхръли Стергиакис и даде аванс на "орлите". 

Само 2 минути по-късно Калоян Кръстев се опита да си изпроси дузпа, след като се метна в наказателното поле, но Ивайло Стоянов видя добре ситуацията и показа жълт картон на нападателя. В 28' "белите" организираха първата си добра атака в мача, но удар на Галин Иванов от 7-8 метра излезе в аут. Малко по-късно Радослав Кирилов стреля по посока на вратата на Лудогорец след центриране на Христов, но Ренан улови.

В края на полувремето гостите отново натиснаха и в 35' Свиерчок можеше да реши всичко, след като бе изведен сам срещу вратаря, но стреля много неточно и прати топката в аут. Стергиакис пък се намеси решително в 42' при отличен удар на Бакалов от 13 метра. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-ата минута Якуб Швиерчок бе изведен в наказателното поле на Славия и веднага стреля по диагонала, но топката рикошира в крак на защитник на "белите" и излезе в корнер. След ъгловия удар се получи разбъркване в наказателното поле на столичани, но "орлите" не успяха да се възползват от ситуацията.

Само минута по-късно нова възможност се откри пред "орлите", като при центриране от корнер Стергиакист изпусна топката, тя се насочи към вратата, но Христов изчисти от голлинията. В 68' пък отново Свиерчок бе изведен сам срещу вратаря и отново изпусна. 

В последните 20 минути Славия установи териториален превес, но не стигна до сериозно голово положение, докато нови две положения бяха опропастени от централния нападател на Лудогорец при контраатаки на гостите. В заключителните 4 минути на срещата изглеждаше, че няма да се случи нищо интересно, но точно 60 секунди преди края Славия избухна. 

Емил Спасов задържа топката по десния фланг и центрира отлично в накзателното поле, където Димитър Велковски засече отлично топката и реализира с умел завършващ удар - 1:1 и край на мача! 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

СЛАВИЯ: А. Стергиакис, А. Христов, М. Гамаков, Е. Виячки, Д. Велковски, В. Бенгюзов, Я. Карабельов, Г. Иванов, Ф. Кръстев, Р. Кирилов, К. Кръстев

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Ж. Икоко, Г. Терзиев, К. Моци, Т. Тавата, Д. Бакалов, С. Дяков, Жоржиньо, Д. Битон, М. Чибота, Я. Швиерчок

ПРЕДИ МАЧА:

Очаква се гостите да са в почти оптимален състав и да направят всичко, за да задържат преднината си пред втория в класирането, ако не да я увеличат.

Златомир Загорчич пък има няколко кадрови проблеми - вратарят Георги Георгиев е наказан, десният бек Христо Попадиин също. Халфът Славчо Шоколаров пък е с контузия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички