ЦСКА 1948 представи Стойчо Младенов, а той запита: Къде да отида, в Лудогорец или Левски ли? (ВИДЕО)


ЦСКА 1948 представи Стойчо Младенов, а той запита: Къде да отида, в Лудогорец или Левски ли? (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4376 0

Ръководството на ЦСКА 1948 официално представи Стойчо Младенов, който от днес (17 август) ще изпълнява длъжността 'оперативен директор' в "червения" клуб! 

Екзекутора на Ливърпул говори пред журналисти от терена на комплекс "Царско село", обясни какво го е накарало да се завърне в българския футбол, след като до пролетта на 2022 година бе старши треньор на ЦСКА и обяви, че приключва с треньорството:

"Това е първата страница от новия ми живот в спорта. Приключих кариерата си като треньор и преминавам в друга сфера - като ръководител. Надявам се с опита си да бъда полезен на клуба да постигне целите си. Клуб, който е основан от фенове и от легенди на ЦСКА. Виждам, че се развива възходящо и самото представяне и класиране показва и доказва, че тук се работи професионално. В клуба има професионалисти, това са играчи и легенди на ЦСКА, способни хора и затова клубът се развива".

"След като други оферти нямам от България, изборът ми беше да премина като ръководител в моя спортен живот. Доволен и щастлив съм, че влизам в ЦСКА, където е изпълнено с фигури и "табели" на ЦСКА. Естествено, всичко това е ново за мен, ще ми трябва време да се ориентирам и адаптирам към това, което ще върша".

Стойчо Младенов бе помолен да коментира и думите на Иван Велчев - Кюстендилеца, който бе заявил, че "никога не е късно да станеш за резил":

"Всеки е в правото си да бъде недоволен и да изразява своето недоволство. Аз съм достатъчно зрял човек, за да преценя какво трябва да направя в един определен момент от моя живот. Пак казвам, какво по-естествено има от това да отида в клуб, в който работят мои съотборници, легенди на ЦСКА? Това е нещо напълно нормално... Къде да отида - в Лудогорец или Левски ли? След като ме принудиха да напусна ЦСКА от "Българска армия", къде да отида?", запита 65-годишният Младенов, а след това бе върнат и към едно негово старо изказване, в което бе определил ЦСКА 1948 като ПРОЕКТ, на който не иска да обръща внимание:

"Така разсъждавах и така мислех. Имах възможност в тези повече от 3 месеца да се срещам доста често с хората, които работят в ЦСКА 1948, със спонсорите и да добия по-добра представа за този клуб. Колко е богат спонсорът, аз не знам. Това е най-малката заплата, която съм получавал - като активен състезател и треньор".

Стойчо Младенов бе попитан и дали вече е "заровил томахавката" с Любослав Пенев, на което отговори така: "Това е прецедент да бъдем в един клуб с него. Когато има силни характери, прехвърчат и искри. Има нещо, което да ни обедини и това е футболният клуб ЦСКА. Самото наименование 'оперативен директор' говори красноречиво. Спортно-техническата част ще е на 100% в ръцете на Любослав Пенев. Правото на всеки треньор е да менажира. Всичко останало аз и Добрин Гьонов се надявам да го постигнем".

"На мен, а и на всички ни е неприятно, че има две ЦСКА-та. Искам да видя един ЦСКА. Феновете - разделени, легендите - разделени, ръководителите. Искам да видя единен ЦСКА. Не говоря за обединение. Има разделение между фенове, легенди. Факт ли е - факт е! Защо в Левски няма разделение? При нас се поощрява - разделяй и владей. Историята го доказва. За съжаление, разделението продължава. Надявам се това да се прекъсне веднъж завинаги".

"Защо да не отида на "Армията"? Както получавам крайни есемеси, така и положителни. Никой не желае разделение. Аз мечтая за единен ЦСКА. Как ще завърши мачът между двете ЦСКА в следващия кръг? Който е по-добър - нека да победи. Който е по-добър и има спортно щастие, нека да победи", завърши Младенов, визирайки предстоящия мач от 8-ия кръг на Първа лига между ЦСКА и ЦСКА 1948 (29 август, 20:30 часа).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички