Апоел не пощади Арда и изхвърли кърджалии от Лига на конференциите


Апоел не пощади Арда и изхвърли кърджалии от Лига на конференциите
Снимка: Ivaylo Borisov/ LAP.bg

5049 0

Арда Кърджали приключи участието си в Лигата на конференциите. Момчетата на Николай Киров загубиха гостуването си на Апоел Беер Шева в реванш от втория предварителен кръг на турнира с резултат 0:4.. Израелският отбор спечели първия мач в Кърджали с 2:0, като така с общ резултат 6:0 продължи в следващия етап на надпреварата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50-ата минута Деян Лозев опита да центрира към Жуниньо, но нищо опасно не се получи от тази атака. Три минути по-късно Светослав Ковачев получи травма, като изпитваше проблеми с левия глезен. Вместо него влезе Тонислав Йорданов.

Темпото спадна през второто полувреме след двата гола на домакините, които имат общ аванс от 4:0 в двата мача. В 65-ата минута Апоел стигна до възможност за ново попадение след многоходова акция, но Иван Караджов се намеси за пореден път.

70' - 3:0! След разбъркване в наказателното поле Нааза направи резултата 3:0. Намесите на Караджов и защитата на Арда не помогнаха.

Барейро в 80-ата минута стреля опасно, като топката рикошира в защитник на Арда и беше изчистена.

83 - 4:0! Страхотен гол на Ротен Атуел, който с плътен удар намери горния десен ъгъл на вратата и не остави шансове на Иван Караджов.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

5' - 1:0! Барейро намери Алокатсе с добър пас и нападателят не сгреши за откриването на резултата в полза на израелския отбор!

В следващите минути кърджалии опитаха да се отиграят, като достигнаха до няколко корнера. В 22-ата минута Делев центрира от ъглов удар, като търсеше Мартинов, но това не сработи. 

29' - 2:0! В 29-ата минута Милен Желев игра с ръка, след което беше отсъдена дузпа. Рамзи Сафури застана зад топката и не сгреши.

В следващите минути Апоел продължи да натиска, като Иван Караджов се намеси на няколко пъти.

СЪСТАВИ:

Апоел: Харуш, Дадя, Тиби, Кайтленс, Барейро, Гордана, Сафури, Анса, Аколатсе, Йехезел

Арда: Караджов, Желев, Крумов, Стоев, Лозев, Котев, Мартинов, Георгиев, Ковачев, Делев, Коконов

ПРЕДИ МАЧА

Арда дебютира в европейските клубни турнири, което си пролича и в първата среща. Кърджалии не отстъпваха по нищо на съперника си, но израелтяните показаха по-голям опит и измъкнаха ценен успех.

Досега нито един български отбор не е продължавал напред в евротурнирите след загуба с 0:2 в първия мач. Това се е случвало на два пъти с Левски и Литекс и по веднъж със Сливен, Пирин Благоевград, Славия и ЦСКА.

Очаква се Николай Киров да направи две промени в стартовия състав - вероятно отляво на защитата ще започне Александър Георгиев вместо Крум Стоянов, а в нападение Киров ще избира измежду Светослав Ковачев и Жуниньо. Очаква се Киров да започне в схема 3-4-3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички