Три сензации и много голове за Купата на България


Три сензации и много голове за Купата на България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

9213 0

1/16-финалната фаза за Купата на България предостави няколко много сериозни сблъсъка. Голяма част от елитните отбори взеха своето, като Локомотив Пловдив премина през Родопа Смолян, Арда надделя с 3:0 над Ямбол, а Берое срази Розова долина от Казанлък.

Не такава обаче бе участта за ЦСКА 1948, Царско село и Ботев Пловдив, като и трите елитни тима отпаднаха, като ЦСКА 1948 беше елиминиран от Монтана. Царско село преклони глава пред третодивизионния Левски Крумовград, а Ботев Пловдив бе подчинен след продължения от Етър на "Ивайло" с 1:0.

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЖИВО:

15:45 Родопа Смолян - Локомотив (Пловдив) 0:4 (5' - 0:1, Минчев; 18' - 0:2, Минчев; 44' - 0:3, Марсел; 64' - 0:4, Минчев)

"Смърфовете" се справиха безпроблемно с по-нискоразрядния си съперник, побеждавайки категорично с 4:0. Над всички в този мач бе нападателят Георги Минчев, който се отчете с хеттрик, слагайки началото още в 3-ата минута чрез точно изпълнена дузпа.

Локо (Пд) поведе с 3:0 до почивката, а през второто полувреме видимо и значително намали темпото, което доведе до само още един гол във вратата на Родопа Смолян. Между всички попадения на Минчев (3', 18' и 64') се разписа и дошлият през лятото Венсан Марсел (44').

 

16:00 Левски Крумовград - Царско село 1:0 след продължения (112' - 1:0, Сливов)

Именно в тази среща дойде и голямата изненада до момента за тази фаза от турнира. Третодивизионният Левски Крумовград отстрани елитния и затвърди отличната форма, в която се намираше и преди срещата (серия от 6 поредни победи).

Двата отбора не успяха да си отбележат попадение в редовното време и това доведе развръзката до продължения. След първите 15 минути гол отново нямаше, но в крайна сметка той падна 10-ина минути преди дузпите, които щяха да последват.

Изненадващо голът се оказа във вратата на "царет", които напускат турнира безславно. В герой за "сините" от Крумовград пък се превърна Валентин Сливов, който изпадна в бурна радост след гола и получи и жълт картон.

 

16:00 Розова Долина - Берое 0:6 (19' - 0:1, Енчев; 24' - 0:2, Динков; 36' - 0:3, Генов; 50' - 0:4, Камара; 63' - 0:5, Камара; 76' - 0:6, Юсеин)

Заралии нанесоха 7-а поредна загуба на третодивизионния си опонент, като далеч не се смилиха над него. Берое разби Розова Долина с 6:0 и натрупа самочувствие, което може да се окаже полезно за отбора и в битките в Първа лига.

През първото полувреме точни бяха Енчев (19'), Динков (24') и Генов (36') и така преминаването към осминафиналите вече бе гарантирано. През втората част пък дойде време за Камара да се развихри. Той вкара на два пъти (50' и 63'), като първият случай бе от дузпа. Хеттрикът обаче му убегна. Крайният резултат бе оформен от Серкан Юсеин в 76-ата минута.

 

16:00 Ямбол 1915 - Арда 0:3 (27' - 0:1, Коконов; 47' - 0:2, Делев; 80' - 0:3, Йорданов)

Финалистът от миналото издание на турнира стартира с класически успех на 1/16-финалите. На полувремето преднината за елитния отбор бе едва 1 гол, дело на Коконов в 25-ата минута, което даваше някакви надежди на третодивизионния тим за чудо.

То обаче се отдалечи само две минути след началото на втората част чрез гол на Делев и постепенно изчезваше, за да се стигне до 80-ата минута, когато Тонислав Йорданов окончателно сложи край на спорта и оформи крайния резултат. Поражението спря приятната серия от 4 поредни победи за Ямбол 1915.

18:00 Монтана - ЦСКА 1948 1:0 (60' - 1:0, Карачоров)

Тимът на Монтана сензационно изхвърли ЦСКА 1948 от Купата на България, след като ги победи с минималното 1:0 като домакин. Единственото попадение в срещата беше дело на 23-годишния Атанас Карачоров в 60-ата минута.

18:45 Етър - Ботев (Пловдив) 1:0 (92' - 1:0 Младенов)

През първото полувреме ситуациите бяха и пред двете врати, а Младенов от Етър бе най-близо до това да открие резултата, но стражът на Ботев Ханкич се намеси добре. В 21-ата пловдивчани имаха претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени от рефера Буров.

В края на първата част Кольо Станев проби отдясно и комбинира с Филипов, но бранителят бе съборен в наказателното поле на „виолетовите”, но и тук столичният арбитър не посочи бялата точка.

До края на втората част на "Ивайло" голове не паднаха и срещата логично влезе в продължения. Две след подновяването на играта Кольо Станев се измъкна между двама бранители на Ботев и пусна успореден пас в наказатеното поле към Даниел Младенов, за който остана по-лесното - да насочи добре и открие за 1:0.

В заключителните минути на първото продължения Мариян Иванов получи втори жълт картон и бе изгонен, оставайки "болярите" с 10 човека до края на срещата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички