Фурнаджиев вярва, че може да се изиграят всички мачове и посочи най-лошия вариант


Фурнаджиев вярва, че може да се изиграят всички мачове и посочи най-лошия вариант

1776 0

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев заяви, че от футболната ни централа ще се съобразят с решението на УЕФА да се изиграят възможно най-много мачове. Според него има възможност да се изиграят всички мачове от Първа лига до края на юли месец.

"Чакаме решението на УЕФА и ще се съобразим да се изиграят максимален брой мачове. Ако приемем, че на 13 май бъде прекратено извънредното положение и УЕФА разреши първенствата да завършат до края на юли има възможност да се изиграят пълния кръг мачове. Всичко зависи от това кога ще бъде прекратено извънредното положение и кога Националният оперативен щаб ще разреши подновяването на тренировките", коментира той след срещата в БФС, като допълни, че не е обсъждана промяна на формата на първенството.

"Най-лошият вариант, който разглеждаме към момента е да се доиграят само два кръга и полуфиналите и финалите за Купата на България. Предвид изискването на УЕФА да се изиграят максимален брой мачове всичко зависи колко голям ще бъде прозорецът. Поне в началото първите мачове ще са без публика. Всичко зависи от Националния оперативен щаб кога те ще дадат разрешение", допълни още Фурнаджиев. 

"Всички отбори са в затруднено положение. Въпрос е на мениджмънт да се говори с футболистите за намаляването на заплатите и пускането в неплатен отпуск. На 17 април ще има Изпълком, на който ще се съберем в пълен състав. Тогава ще имаме повече яснота относно решението на УЕФА за евентуално удължаване на сезона до края на юли". А какво дарение направи Фурнаджиев в битката с коронавируса - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички