Вижте кой е хегемон в Първа лига по зрителски интерес


Вижте кой е хегемон в Първа лига по зрителски интерес

5366 0

ЦСКА е отборът, който провокира най-висок зрителски интерес от началото на сезона, съобщава "Тема Спорт". За изминалите 11 кръга от първенството 4 от 5-те най-посетени мача са били с участието на "червените", сочи статистиката.

Най-много публика е привлякъл двубоят между Левски и Лудогорец на "Герена" - 14 500 зрители. Останалите 4 срещи в Топ 5 обаче не минават без ЦСКА.

На втора позиция е двубоят с Етър на "Ивайло", събрал 10 000 души на трибуните. Домакинството на ЦСКА срещу Лудогорец бе изгледано от 9000 зрители. Визитата на Черно море на "Тича" бе посетена от 8000 души, а гостуването на Берое - от 7000.

ЦСКА също така е отборът с най-висока средна посещаемост в елита при последните си 4 участия в шампионата - 2013.14, 2014/15, 2016/17 и настоящото. Дори когато беше във "В" група, ЦСКА провокираше огромен интерес, като пълнеше всеки стадион, на който играеше за Купата на България, а апогеят бе финалът с Монтана, събрал 35 000 зрители, рекордна посещаемост за български мач през новия век.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички