Венци: Националите и да паднат, и да бият - пак ще се напият


Венци: Националите и да паднат, и да бият - пак ще се напият

1567 0

Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов коментира пред БНТ в типичния си стил загубата на националите с 0:3 от Хърватия, както и ситуацията в тима като цяло. 

Нашите футболисти ги интересува единствено каква татуировка ще си направят, в коя дискотека ще отидат вечерта и нищо повече. Дали бият, дали падат – по един и същи начин ще се напият след това.

Страшно много време загубихме в заблуда, в един, втори, трети треньор, въртяхме едни и същи футболисти с години, опитвахме се да си заровим главата в пясъка като щрауса и смятахме, че с това нещата ще се оправят.

Голямата разлика между нас и хърватите е, че когато ние загубехме топката, седяхме безучастно и гледахме как хърватите играят, докато когато те я загубеха, бореха се с всички сили, със зъби и нокти да си върнат топката.

Най-лесно да кажа, че това са футболистите, с това разполагаме и други няма. Това винаги е оправданието от толкова години насам.

Просто няма шанс този отбор да представя България на големи форуми. Според мен трябва да се намали броят на чужденците – трима човека не е толкова голям брой за извън ЕС. В повечето от клубовете има толкова много футболисти от ЕС, че просто не остава място за нашите българи да играят. Ние трябва на всяка цена да наложим наши футболисти да играят в отборите и най-вече младите футболисти. В БФС имаше предложение трима млади български футболисти да играят.

След това с триста зора и борба стигнахме до един. Оказва се, че някакъв директор, който по каква причина не мога да кажа, е направил така, че този млад играч може да играе 5 минути и после да бъде сменен. Сега е един играчи, догодина сме взели решение да бъдат двама".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички