Валери Дамянов: Локо Сф е в ръцете на психично болни, още преди 4 години се знаеше какво ще стане


Валери Дамянов: Локо Сф е в ръцете на психично болни, още преди 4 години се знаеше какво ще стане

3703 0

Напусналият Локо (София) Валери Дамянов направи скандални разкрития за собствениците на клуба Петър Касев и Кирил Льосков. Според него те двамата са натоварени със задачата да закрият клуба, а обещанията им свързани с „червено-черните“ са пълна лъжа. Опитният треньор смята, че гробокопачите на Локо са психично болни и нямат нищо общо с действителността.

- Г-н Дамянов, вашият коментар за случващото се с Локо (Сф)?

- Човек няма как да бъде очарован от случилото се. Всяко начало има и своя край. Още преди четири години се знаеше, че скоро ще се стигне до днешната ситуация. Тези хора са използвани като маши, за да прикрият издънките на някой друг.

- Вие чувствате ли се обиден от отношението към вас?

- Аз не се чувствам обиден, защото не съм дошъл да защитавам интересите на никого. Нито на Николай Гигов, нито на Петър Касев. Дойдох да подкрепя Локомотив (София) и нищо друго. Като видях, че не се получават нещата, се отказах. В сряда разпуснах отбора, защото няма смисъл. Никой мен не ме е уволнявал, а аз сам си тръгвам. Не смятам, че мога да работя с хора, които досега само са ме лъгали и не застават зад думите си.

- Не ви ли боли за пропадането на клуба?

- Страшно много ме натъжава това, което става с Локомотив. Трябваше много по-рано да се вземат мерки. Този славен клуб за България не заслужава тази си участ. През годините стотици хора са си дали голяма част от живота за Локо. Толкова футболисти прославили България са носили екипа на този клуб.

- Ще имали мач срещу Пирин в Гоце Делчев?

- Не знам дали ще има мач в Гоце Делчев. Аз няма да съм там и няма да водя отбора. Момчетата, които сега са в Локо, сами решават какво да правят. Казах им, че това което се случва не е за доброто бъдеще на Локо. Всичко се гледа в една кратка перспектива.

- Добре, а какво е бъдещето на клуба?

- Не съм оптимист за бъдещето на Локомотив. Тези хора няма шанс да спасят клуба. Не вярвам, че има други, които да помогнат. Още когато даваха медалите трябваше да се появи спасител. Ако някой имаше намерение да помага, трябваше да го направи. Всичко друго са празни приказки.

- Петър Касев нападна Кристиян Добрев, като го обвини за какво ли не. Какво е вашето мнение?

- Кичо Добрев се опитва да направи всичко възможно Локо да съществува. Тук две мнения по въпроса не трябва да има. Оставете ги тези клоуни, които опитват да го залеят с помия. Няма как да си измият ръцете с него. Касев в Първомай не е гледал толкова телевизия, колкото го даваха в последните седмици. Тези хора са психично болни. Аз не им вдигам телефона.

- Значи все пак Касев и Льосков са опитали да разговарят с вас?

- Ще ви прочета съобщения, които ми пратиха тази сутринта (б.р. събота). От Касев: „Утре в 9 часа, автобусът ще е на стадиона и пътувай с отбора за Гоце Делчев. Ивайло ще е там.“ От Льосков: „Да казвам ли на шофьора да идва утре сутринта.“

- Знаете ли, че тези хора са близки до Гриша Ганчев?

- Лично аз не знам дали имат връзки с Гриша Ганчев. Възможно е да е така. Чувал съм само, че Льосков му бил кум или нещо такова.

- Какво успяхте да свършите начело на Локо?

- За 20 дена направихме много с Кичо Добрев и футболистите. Можеше да се получат сериозни неща. На Септември можехме да им вкараме 20 гола през първото полувреме, а те са добре обезпечени. БФС трябва да вземе мерки и да не заробва момчетата, които бяха при нас. Те трябва да играят в други клубове още през този полусезон.

- Как виждате нивото на Югозападната „В“ група , където сега играе и ЦСКА?

- Изключително силна Югозападна „В“ група. Много отбори провеждат нормален тренировъчен процес и това ще даде резултат. Миньор, Сливнишки герой, Септември, Витоша (Бистрица), Пирин (Гоце Делчев), Беласица са сериозни отбори. Ако съм пропуснал някой, се извинявам. За ЦСКА въобще няма какво да говорим. Те са друга класа, спокойно може да играят с тези момчета в „А“ група.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички