В Ловеч работи най-безмислената ни Академия


В Ловеч работи най-безмислената ни Академия
Снимка: Иван Йочев

2037 0

В Литекс явно работи най-безсмислената Академия в България. Тази, която само раздава дипломи за футбол, а опре ли просперитетът на клуба до нейния продукт, то ловчанлии ще са след Пирин в класирането. И нямаше да са записали нито една точка.

Да, грешка няма! Литекс е реализирал 16 попадения от началото на първенството, а 15 от тях са дело на чужденци. Тоест 93, 75% от головете не са Made in Bulgariа. Такова чуждо нашествие няма нито в Челси, нито в Реал, нито в Барса, нито в Юнайтед. Единственото българско попадение е на Малинов, и то е при загубата с 1:2 от "Левски". Останалите са отбелязани от легионери.

С най-много е Асприля - 5, Йонсен има 4, Нунеш - 3, а по веднъж са се разписвали Перес, Рохас и Виана. Дори Лудогорец, които са обвинявани, че залагат само на чуждото, имат 88,88% задгранични голове. И докато при шампионите попаденията са дело на петима легионери, то в Литекс шест футболисти от странство са се разписали през този сезон. Рекордът на този етап пък е на разградчани от миналия сезон, когато над 75% от попаденията са чуждо производство.

Абсурдно изглежда в момента, че гордостта на Ловеч е нападателят Георги Минчев, а той е вкарал в "А" група до момента... 0 гола.

На всичко отгоре всички играчи, пробвани и налагани в националния отбор от Литекс, са си меко казано изнасилена работа. Дали става дума за Илия Миланов,. Страхил Попов, Антон Недялков или Пламен Гълъбов, то за всички е ясно, че натрапваното присъствие е резултат много повече на присъствието на Гриша Ганчев в Изпълкома, отколкото на нещо друго.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички