В Хърватия се чудят на "старчето" Георги Петков


В Хърватия се чудят на "старчето" Георги Петков
Снимка: Иван Йочев

3087 0

Медиите в Хърватска останаха удивени от играта на 42-годишния вратар на Славия Георги Петков. Стражът бе засипан с похвали, като местните не пропуснаха да отбележат, че той е по-стар от треньора на Хайдук Желко Копич, който през септември ще навърши 41 г.

"Кое е това старче?" е едно от заглавията в авторитетното хърватско издание "24 сата”. Отговорът идва от снимката под него. Става дума за Георги Петков - вратаря на Славия, който впечатли с изявите си по време на първия мач от втория квалификационен кръг за Лига Европа срещу Хайдук Сплит.

"Вратарят на българите се мяташе като котка и вдъхновяваше съотборниците си със своите спасявания. Всеки би си казал, че ще е добре да го привлечем в наш отбор. И би имал право, ако той не беше на... 42 години. Точно така. Георги Петков е роден през 1976 година и е по-стар дори от треньора на Хайдук - Желко Копич", се казва в материала. В него се отбелязва, че без намесите на Петков българският тим е щял да бъде разгромен на "Полюд". "В един момент ни се стори, че няма да може да продължи да играе заради болки в рамото, но той стисна зъби и продължи докрай", пише още в публикацията, цитирана от "Тема спорт". Хърватските журналисти правят кратък очерк на 22-годишната кариера на Петков и посочват, че вероятно е на възрастта на бащите на част от играчите на терена. "Нека да продължава така до 60 години, но другия път да не къса нервите на хърватските фенове", завършва шеговито материалът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички