Странен избор за футболист и треньор номер 1 на България


Странен избор за футболист и треньор номер 1 на България
Снимка: ОФициален сайт на Ботев Пловдив

1592 0

Отборът на Ботев Пловдив спечели големите отличия на церемонията "Футболист на футболистите", след като халфът на тима Тодор Неделев бе определен за номер 1 на изминалия сезон, а треньорът на "канарчетата" Николай Киров взе приза за най-добър треньор.

Церемонията се организира от Асоциацията на професионалните футболисти в България и призьорите се определят след гласуване сред всички професионалния играчи в страната. След като бе сред подгласниците преди години, този път Неделев е получил най-много гласове от колегите си и спечели голямата награда, като зад него се наредиха голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга и нападателят на Берое Мартин Камбуров. Киров от своя страна изпревари наставника на Черно море Илиян Илиев и треньора на Берое Александър Томаш.

Камбуров получи още една награда - за постижение на сезона, след като мина границата от двеста гола в българския елит и се изкачи до второ място във вечната голмайсторска листа. Вратарят на Славия Георги Петкое бе отличен с приз за цялостен принос към българския футбол след геройствата си във финала за Купата на България, а Каранга получи наградата за проявено мъжество, на името на легендарния български футболист Трифон Иванов. За номер 1 сред младите футболисти бе определен нападателят на ЦСКА Кирил Десподов, който изпревари Антонио Вутов от Левски и Серкан Юсеин от Ботев, а защитникът на Славия Андреа Христов взе призна за най-прогресиращ млад играч. Шампионите от Лудогорец получиха само две отличия, като и двете бяха на сметката на нападателя Клаудиу Кешеру - за голмайстор на Първа лига и за най-добър играч според системата за футболна статистика Инфостат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички