Станимир Стоилов става национален селекционер?


Станимир Стоилов става национален селекционер?

1308 0

Извелият Астана до четири поредни титли на Казахстан Станимир Стоилов е сред фаворитите за селекционерския пост на казахстанския национален отбор. Това разкри пред "България днес" футболният агент Мирчо Димитров. Както е известно, в края на годината договорът на Мъри с първенеца в Премиер лигата изтича.

"Говорил съм с шефовете на казахстанския футбол и работим по варианта българин да поеме националния им отбор. Там са изключително доволни от работата на Мъри Стоилов, Димитър Димитров и Стойчо Младенов. Вариантът е българин да е селекционер, а негови помощници да са местни специалисти", разкри Димитров.

"Специално Стоилов няма нужда от адаптация, говори перфектно езика и би свършил много добра работа. Друг е въпросът дали той ще се съгласи. Никой не е постигал такова нещо, каквото българските треньори направиха в Казахстан. Те са боготворени там. Решението за бъдещето е в ръцете на Станимир", допълни още агентът.

"Стоилов има много оферти. Според мен трябва да потърси ново предизвикателство извън Астана. Ако поиска, може да остане в Казахстан и 100 години, толкова е уважаван. Интерес към него има и от сериозни отбори от руското първенство", каза още за финал Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички