След драма и дузпи Витоша остава в елита, Локо София ще трябва да почака още


След драма и дузпи Витоша остава в елита, Локо София ще трябва да почака още
Снимка: Официален сайт на Витоша Бистрица

4898 0

Отборът на Витоша Бистрица се спаси след дузпи срещу Локомотив София и остава в Първа лига. Така чакането на "железничари" за завръщане в елита ще се удължи поне с година. Двата тима завършиха 2:2 след редовното време и продълженията. Попаденията за Локомотив отбелязаха Илия Димитров в 4' и Здравко Димитров в продълженията. В 63' Даниел Кутев вкара изравнително попадение за Витоша. В 123' се стигна до голяма изненада, след като Стефан Христов отбеляза и остави Витоша в мача, за да се реши всичко с дузпи. При тях футболистите на Витоша бяха безгрешни, а вратарят Николай Георгиев отрази изпълненията на Владимир Семерджиев и на Здравко Димитров.

Локо София набързо откри резултата и още в 4' Илия Димитров вкара с глава за 1:0. Николай Цветков центрира към Димитров, който обаче е бил в положение на засада. Нещо, което убягна на съдиите. Това попадение вдъхнови столичани и в 22' Николай Цветков открадна топката в центъра и се възползва от това, че стражът на Витоша не бе на мястото си и опита далечен изстрел. Георгиев обаче със сетни усилия се върна и изби с една ръка. Минута по-късно обаче Витоша имаше шанс, Михаил Петров стреля от над 20 метра, но мина над напречната греда. В 41' нарушение на Александър Бранеков срещу Петров в наказателното поле на Локомотив беше подминато от Никола Попов. Две минути по-късно пък Радко Мутавчийски отправи удар, но топката премина далеч от вратата "червено-черните".

Първата опасност през втората част бе за "железничарите". Вратарят Георгиев излезе неразчетено при корнер в опит да избие, но само създаде меле, което позволи на Цветков да стреля силно от воле, но играч на Витоша се хвърли в последния миг. В 63' Даниел Кутев изравни за бистричани. Михаил Петров изпълни по перфектен начин пряк свободен удар, а защитниците пред Кацарев определено не реагираха правилно.

В 75' се стигна до неприятен момент, като токът на "Лаута" изгасна, но тъмнината продължи само около 5 минути. След подновяването на играта, 9 минути преди края на срещата Витоша остана с човек по-малко. Ивайло Лазаров влезе безумно на Том и го посече в центъра, а Никола Попов му показа втори жълт картон. В добавеното време на редовните 90 минути Витоша можеше да шокират съперника си. Лъчезар Котев пробяга почти половината тере преди да комбинира със Стефан Христов в пеналта. От около 8-9 метра нападателят шутира право в тялото на Кацарев.

В продълженията и двата отбора вече почти нямаха сили и трудно създаваха опасности. В 105' Горанов получи топката пред наказателното поле и опита фалцов шут, който премина встрани от лявата греда зад Георгиев. В 109' резервата Здравко Димитров изведе Локо напред и вкара много важен гол. Илия Димитров да отклони топката към влезлия преди малко негов съотборник, който си чукна топката напред и след това нанесе бомбен изстрел от около 21 метра за 2:1. В 123' се стигна до голяма изненада, след като Стефан Христов и прати мача в дузпи, където неговият отбор изстрада успеха си. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички