Славия наказа Ботев във Враца и мечтае за топ 6


Славия наказа Ботев във Враца и мечтае за топ 6
Снимка: Фейсбук страница на Ботев Враца

1429 0

Славия малко изненадващо победи Ботев (Враца) като гост в мач от 23-ия кръг на Първа лига. "Белите" се наложиха над врачани с 3:1 след обрат и сега се намират на 4 точки от мечтаното място в топ 6. Двубоят се изигра в тежки условия, след като на сутринта стадионът във Враца имаше 10-сантиметрова снежна покривка, а домакините имат основания да са недоволни от съдийството в мача.

Ботев (Враца) влезе по-настойчиво в мача и потърси ранно откриване на резултата.Това се случи в 6-ата минута, когато след центриране от фаул Венцислав Керчев стреля точно с глава - 1:0. Във времето до почивката "зелените" създадоха немалко положения за гол, но не съумяха да ги реализират. Така в 38-ата минута се стигна до изравняване - Радослав Кирилов получи пас почти от центъра на терена, премина през няколко бранители и с изстрел от над 15 метра не остави шанс на Костов - 1:1.

Преди това в 33' Валери Домовчийски успя да вкара втори гол за Ботев, но реферът видя, че той е бил в засада и не зачете попадението. Това предизвика бурни реакции от страна на "зелените", а при прибирането в тунела на полувремето феновете освиркаха бурно съдията.

При подновяването на мача двата тима показаха равностойна игра, а в течение на срещата гостите от София показа по-голяма ефективност и стигнаха до трите точки. В 78' "белите" стигнаха до втори гол и обрат в мача - Велковски намери непокрития Чунчуков, който от няколко метра реализира за 2:1. В ситуацията имаше съмнения за засада, но голът бе зачетен. Осем минути по-късно Славия шокира врачани с трети гол - Шоколаров центрира от фаул към Владислав узунов, който с диагонален шут е прати в долния ляв ъгъл на Костов. Домакините бяха несъгласни и с отсъждането на фаула в полза на противника, довел до третия гол във вратата им.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички