Шефът на БФС: Продължаваме новия формат на Първа лига, у нас се играе хубав футбол


Шефът на БФС: Продължаваме новия формат на Първа лига, у нас се играе хубав футбол
Снимка: принтскрийн

1460 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира формата и нивото на Първа лига и разкри бъдещите планове за структурата на първенството. Той говори пред YouTube канала на централата BFU TV.

"Новият формат на Първа лига се оказа сполучлив, затова ще го продължим. Според мен в първенството ни се играе хубав футбол; колкото до бройката чужденци, ние като администратор на шампионата не можем да направим нищо, тъй като България е в Европейския съюз – и ако тези състезатели имат паспорти от ЕС, никой не може да ги спре да играят. В този си вид Първа лига е по-атрактивна и интересна, като единственият детайл, който може би ще променим, касае изпадането в долната дивизия", заяви шефът на българския футбол.

ОЩЕ ПРЕЗ АВГУСТ ВАР МОЖЕ ДА ДЕБЮТИРА ПО БЪЛГАРСКИТЕ ТЕРЕНИ

"Що се отнася до съдийските казуси, до една, максимум до две години, можем да въведем системата VAR. Там обаче отново го има човешкия фактор, пак има съдии зад екраните, грешки стават. Но съм сигурен, че тези технологии ще имат успех в България", допълни Михайлов.

Ръководителят на БФС изрази гордост от развитието на кадрите на централата и по-конкретно от това на дългогодишния заместник-изпълнителен директор Павел Колев. "Павел е преминал всички нива в йерархията на УЕФА и ФИФА, всички възможни образователни курсове и програми, за да достигне до най-високото ниво. Стараем се да действаме така и с останалите ни служители – да им даваме възможност да се усъвършенстват, като инвестициите в тях са както на футболния съюз, така и на УЕФА. Част от работата на БФС е да развива кадрите си".

А как ще се финансира въвеждането на ВАР у нас - вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички