Само един българин влезе при най-важните 500 играчи в света в момента


Само един българин влезе при най-важните 500 играчи в света в момента
Снимка: принтскрийн

2653 0

Много футболисти от нашето клубно първенство и от националния отбор може да са смятани и да се смятам за много значими, но присъдата на световните експерти е, че само един българин, само един национал е достоен да намери място сред 500-те най-важни футболисти в света към настоящия момент. Не е изненада, че това е атакуващият халф на Рубин, собственост на Спартак (Москва) и футболист на България за 2017 година - Ивелин Попов.

Именно опитният национал попадна в класацията, изготвена от експертите на списание "World Soccer" за най-важните 500 футболисти в света.

Акцентът на класацията е поставен върху онези, които ще се борят през това лято за званието световен шампион по футбол, но, тъй като те не се вместват в цифрата "500", са използвани и други критерии като талантливи млади футболисти, които се изявиха през настоящия сезон, както и такива, които през лятото могат да бъдат значими фигури на трансферния пазар.

В разбивката като клубни представители най-много представители има Байерн (Мюнхен) - 18 души. Реал Мадрид е на второ място с 16 играчи. Следват Манчестър Сити (15), Барселона (14) и Ювентус (13).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички