С един точен удар Етър измъкна нова точка, този път от Черно море


С един точен удар Етър измъкна нова точка, този път от Черно море
Снимка: levski.bg

1337 0

Отборите на Черно море и Етър завършиха наравно 1:1 в мач от третия кръг на efbet Лига. “Моряците” могат силно да съжаляват, че не успяха да стигнат до победата, защото през целия мач бяха по-активният тим и освен попадението на Димитриос Хантакиас (24) имаха още няколко много чисти положения за гол. “Болярите” от своя страна издебнаха своя момент в края на мача и с единствената си ситуация пред Иван Дюлгеров стигнаха до точката чрез Даниел Младенов (78).

Срещата започна с тотално игрово превъзходство от страна на домакините. Действията на терена се развиваха почти изцяло в половината на Етър и това даде резултат в средата на първата част. При едно изпълнение на ъглов удар в 24-ата минута Димитриос Хантакиас надскочи Фло Боджадж и с глава откри.

До края на първата част "моряците" продължиха да са по-настъпателният тим, но не успяха да реализират второ попадение. Най-близо бе Патрик Андраде, който стреля силно от дистанция, но ударът мина покрай вратата.

През втората част ситуацията на терена не се промени особено много. Домакините контролираха действията и стигнаха до няколко много чисти положения. Родриго, Васил Панайотов и Патрик Андраде имаха възможност да удвоят при няколко ситуации, но малко не им достигна. Исмаил Иса пък не успя да насочи топката в опразнената врата след рикошет в малкото наказателно поле.

Точно когато всички очакваха, че Черно море ще стигне съвсем скоро до нов гол, Етър шокира домакините. Десетина минути преди края на мача резервата Кольо Станев центрира отлично към Младенов, който с глава прониза Дюлгеров за 1:1.

В последните минути варненци отново тръгнаха напреди и можеха да стигнат все пак до победата, но отново Родриго и Иса в последната минута с глава не съумяха да реализират, с което и да донесат успеха.

Така Черно море пропусна да стигне до трети преден успех и да започне повече от отлично новия сезон в елита. Все пак играчите на Илиан Илиев за момента са на първо място в класирането с актив от седем точки. Лудогорец обаче може да измести “моряците” от върха, ако победи Витоша (Бистрица) в Разград. Етър от своя страна е с три поредни равенства, но взети срещу много сериозни противници - ЦСКА-София, Левски и Черно море.

Източник: Sportal.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички