С човек по-малко Ботев Враца шокира Славия в София


С човек по-малко Ботев Враца шокира Славия в София
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1488 0

Ботев Враца победи с 1:0 Славия на Националния стадион "Васил Левски" в заключителния двубой от 10-ия кръг на Първа лига. Врачани останаха с човек по-малко още в 42', но въпреки това успя да излъже съперника си. Даниел Гаджев бе изгонен със спорен втори жълт картон през първата част, а единственото попадение бе дело на Юлиан Ненов.

Звездата на врачани Валери Божинов бе оставен резерва и не влезе по време на срещата, а нападението бе поверено на Валери Домовчийски. Дебютни минути за столичния тим пък записа Илиян Мицански.  Отборът от Враца бе по-увереният през първата част и сериозни опасности липсваха, като всички най-интересно се случи в последните 5 минути на полувремето. В 42' с втори жълт картон бе изгонен Даниел Гаджев, но ситуацията бе много спорна и реферът по-скоро пресилено изгони играчът на врачани. Янис Карабельов и Галин Иванов бяха много близо до него, опитвайки се да го спрат. Съдията Петър Костадинов обаче не е видял съприкосновение между Гаджев и Иванов.

Това като че ли даде устрем на Славия и веднага се втурна в атака. Момчил Цветанов се откъсна, имаше чиста позиция за стрелба, но се забав и изпусна момента да намери мрежата на празната врата Още с началото на втората част "белите" започнаха с опасните атаки, а в 48' вратарят на гостите отрази много опасен удар на Цветанов. 

ЕТО ЗА КОЛКО ВРЕМЕ Е ПОДПИСАЛ МИЦАНСКИ СЪС СЛАВИЯ

В 61-ата минута дебют за "белите" записа бившият национал Илиян Мицански, който поведе нападението. В 66' Галин Иванов също се отличи с пропуск след удар от точката на дузпата. Той бе останал сам срещу Костов, но не успя да го преодолее. Напълно изненадващо, с оглед събитията на терена, в 70' след контраатака гостите поведоха в резултата. Юлиан Ненов стигна до топката, напредна по лявото крило и с мощен удар реализира в горния ъгъл за 1:0. В 87' Гамаков стреля мощно от около 30 метра, Красимир Костов не успя да реагира, но топката се отби в гредата. В 89' Ненов отново надбяга защитата на домакините и можеше да сложи край на интригата, но Георги Петков спаси удара му. В последните минути Мицански можеше да измъкне равенството, но Костов спаси удара му. Славия има 13 точки и е на 7 място, докато отборът на Сашо Ангелов е с две точки по-малко на 11 място. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички