Провалът при смяната на футболния екип с вратовръзка


Провалът при смяната на футболния екип с вратовръзка
Снимка: Getty Images / Guliver

4865 0

Дали Любослав Пенев трябва да бъде уволнен? При Христо Стоичков не беше ли по-добре? Дали Красимир Балъков може да свърши по-добра работа в националния отбор? Това са само част от въпросите, които напоследък си задават феновете.

Като цяло таванът за българските треньори е „А” група и те изобщо не се котират в Европа. Това, че си бил голям футболист, изобщо не е предпоставка, че ще бъдеш и голям специалист. Правилото важи и в световен мащаб, където много известни играчи са се проваляли като треньори.

Диего Марадона тотално разочарова като селекционер на Аржентина. След фиаското на „гаучосите” под негово ръководство, той опита късмета си в ОАЕ, където безславно бе уволнен от Ал Васъл след серия от слаби резултати. Наскоро дори се заговори, че може да поеме националния отбор на Пакистан, но това не се случи.

Лотар Матеус, който бе начело на България, не гледа особено сериозно на треньорската професия и набляга предимно на забавленията. Той има доста екзотична кариера, а личният му живот, като че ли развали харизмата на един от най-добрите футболисти в Европа за всички времена.

Зинедин Зидан е доста амбициозен, но първите му стъпки в треньорския занаят са отчайващи. Воденият от него втори отбор на Реал (М) – Кастия, записа серия от загуби, а за капак Испанската футболна федерация е на път да накаже гениалния французин да не води тима през следващите шест месеца, тъй като няма необходимия лиценз, за да бъде треньор.

Уго Санчес навлезе с гръм и трясък в треньорската професия и направо бе назначен за селекционер на Мексико. Още през първия си работен ден бившият голмайстор на Реал (М) съвсем сериозно обяви, че ще направи националния отбор на родината си световен шампион. Логично това не се случи и той си навлече гнева на феновете и пресата.

Марко ван Бастен също не може да се докаже като голям специалист. Той е водил националния отбор на Холандия, Аякс, Хееренвеен и Аз Алкмаар. Балансът му като треньор на тези тимове е 90 победи срещу 44 загуби и 37 равенства.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички