Промяната е факт: Елитното ни първенство вече ще бъде "efbet Лига"

Промяната на названието на елитното българско първенство вече е факт. Досегашната Първа лига ще се нарича "efbet Лига", съобщиха изпълнителният директор на фирмата "Футбол Про Медия" Атанас Караиванов и представител на "Efbet" на пресконференция днес. Договорът с букмейкъра е за 2 години.

На журналистите бе обяснено, че именуването на първенството на букмейкър не е прецедент. Такива примери имало в Чехия, Румъния и в други държави.

Потвърдено: Сменят името на Първа лига, обявяват и нов генерален спонсор

Най-високото равнище на българския футбол - Първа лига,  ще е с нов генерален спонсор и ново име от сезон 2019/2020, стана ясно от съобщение...

Според представителя на "Efbet" не става дума и за конфликт на интереси. "Аз мисля, че няма абсолютно никакъв конфликт на интереси", заяви Караиванов.

"Аз, доколкото знам, господин Божков не е собственик на Ефбет. Може да е близък до компанията, но не е собственик", заяви представителят на къщата.

Според представителя на "Efbet" не става дума и за конфликт на интереси. 
"Аз мисля, че няма абсолютно никакъв конфликт на интереси", заяви Караиванов.
"Аз, доколкото знам, господин Божков не е собственик на Ефбет. Може да е близък до компанията, но не е собственик", заяви представителят на къщата.Според представителя на "Efbet" не става дума и за конфликт на интереси. Според представителя на "Efbet" не става дума и за конфликт на интереси.

"Посещаемостта на българските стадиони не зависи от нас. Ние единствено влагаме едни средства, които клубовете трябва да изхарчат по най-добрия начин", допълни той.

Sportlive.bg припомня, че до юни 2016 година шампионатът ни се наричаше "А група". После той бе преименуван на "Първа професионална футболна лига, или съкратеното Първа лига, след одобрение на нови критерии за лицензиране на клубовете. Вижте в този материал какво обръщение направи БФС към клубовете преди старта на сезона. 

 

Още по темата

Please select answer!