Промяната е факт: Елитното ни първенство вече ще бъде "efbet Лига"


Промяната е факт: Елитното ни първенство вече ще бъде "efbet Лига"
Снимка: Sportlive.bg

4514 0

Промяната на названието на елитното българско първенство вече е факт. Досегашната Първа лига ще се нарича "efbet Лига", съобщиха изпълнителният директор на фирмата "Футбол Про Медия" Атанас Караиванов и представител на "Efbet" на пресконференция днес. Договорът с букмейкъра е за 2 години.

На журналистите бе обяснено, че именуването на първенството на букмейкър не е прецедент. Такива примери имало в Чехия, Румъния и в други държави.

Според представителя на "Efbet" не става дума и за конфликт на интереси. "Аз мисля, че няма абсолютно никакъв конфликт на интереси", заяви Караиванов.

"Аз, доколкото знам, господин Божков не е собственик на Ефбет. Може да е близък до компанията, но не е собственик", заяви представителят на къщата.

Според представителя на "Efbet" не става дума и за конфликт на интереси. 
"Аз мисля, че няма абсолютно никакъв конфликт на интереси", заяви Караиванов.
"Аз, доколкото знам, господин Божков не е собственик на Ефбет. Може да е близък до компанията, но не е собственик", заяви представителят на къщата.Според представителя на "Efbet" не става дума и за конфликт на интереси. Според представителя на "Efbet" не става дума и за конфликт на интереси.

"Посещаемостта на българските стадиони не зависи от нас. Ние единствено влагаме едни средства, които клубовете трябва да изхарчат по най-добрия начин", допълни той.

Sportlive.bg припомня, че до юни 2016 година шампионатът ни се наричаше "А група". После той бе преименуван на "Първа професионална футболна лига, или съкратеното Първа лига, след одобрение на нови критерии за лицензиране на клубовете. Вижте в този материал какво обръщение направи БФС към клубовете преди старта на сезона. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички