Прогнозите на Сашо за Първа лига


Прогнозите на Сашо за Първа лига

3377 0

Sportlive.bg представя най-новата си рубрика, а именно прогнозите на нашия редактор Александър Коларов за мачовете от българското първенство.

Предстои поредният 21 кръг от Първа лига, в който като най-интересен се явява мача в Стара Загора между отборите на Берое и ЦСКА.

Ботев - Дунав, петък, 17.30

Сензацията от есенния дял на първенството Дунав Русе стартира пролетта с катастрофална загуба от Берое с 0:4. Въпреки това русенци не играха слабо, но червен картон и липса на шанс доведе до този резултат. Ботев от своя страна старира със сладък успех над набиращия скорост отбор на Локомотив Горна Оряховица, които направиха не лоша селекция. Само точка разделя двата тима в полза на Дунав, които се намират на скъпоценното шесто място. Прогнозата ми е, че Дунав ще изиграе силен мач, в който ще владее повече топката, но трудно ще успее да вкара. Равният резултат е логичен избор за знак.

Прогноза: Х (0:0)

Локомотив Пловдив - Нефтохимик, събота 13,00

Пловдивчани спечелиха инфарктно срещу Верея в Стара Загора и поеха уверено към целта си, а именно класиране за Лига Европа. Нефтохимик също започна с победа пролетния дял от първенството, след 2:0 срещу слабака Монтана. На "Лаута" ще е изключително трудно за момчетата на Христо Янев и едва ли могат да се надяват на нещо повече от почетна загуба.

Прогноза: 1 (2:0)

Берое - ЦСКА, събота 15,00

Дербито на кръга. При Ферарио Спасов Берое израства от мач на мач и ударното начало е факт - 4:0 в Разград срещу Дунав. От друга страна вече в 5 мача под ръководството на Стамен Белчев ЦСКА няма допуснат гол и има само едно равенство. Мисля си, че точно в този мач софиянци няма да успеят да запазят мрежата си суха, но пък и няма да загубят.

Прогноза: X (1:1)

Левски - Локомотив Горна Оряховица, събота 17,30

Драмите около Спас Русев и очертаващата се промяна в ръководството на Левски със сигурност ще окажат влияние върху "сините". Елин Топузаков има тежката задача да мотивира отбора, въпреки неясното му финансово състояние. Играчите са длъжни да се реваншират на феновете си за загубата от Пирин и си мисля, че макар и трудно ще го направят. Локо Горна започна със загуба и също ще са мотивирани за точки, но едва ли ще успеят точно в този мач.

Прогноза: 1 (2:0)

Славия - Черно море, неделя 12,30

Георги Иванов преживя голямо разочарование в предишния кръг след като Черно Море загуби от ЦСКА с два късни гола, въпреки че игра много добре. Амбиците на "моряците" е за място в Европа и още една загуба ще отдалечи отбора от тази цел. Славия загуби безславно от посредствен Лудогорец и само показа, че на отбора му липсва класа и мястото му във втората осмица е гарантирано. Слабата домакинска серия на "белите" ще продължи и в неделя.

Прогноза: 2 (1:3)

Монтана - Пирин, неделя 15,00

Милен Радуканов започна по мечтан начин работата си в Пирин с победа над Левски. Ентусиазмът, обзел отбора, ще им помогне за гостуването на Монтана. Опредлено монтанчани са най-слабия отбор в групата и едва ли ще са много отборите, от които те няма да загубят. Неутралният терен, на който играят домакините, също не е в техен плюс. Прогнозата ми е за нова победа на Пирин.

Прогноза: 2 (0:1)

Лудогорец - Верея, неделя 17,30

Шампионите ще са разочаровани от отпадането си от Лига Европа, може би донякъде и демотивирани. Но дори и да играят с 50% от възможностите си няма да имат проблеми за една рутинна победа, която да задържи огромната арзлика до преследвача Левски. Верея също преживя разочарование след като загуби в последната минута от Локомотив Пловдив, но шансовете им да вземат нещо от Разград са нищожни.

Прогноза: 1 (2:0)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички