Принудиха треньора, възродил футбола в Дунав, да подаде оставка


Принудиха треньора, възродил футбола в Дунав, да подаде оставка
Снимка: Getty Images/Gulliver

1211 0

Треньорът на „Дунав” Веселин Великов подаде оставка, която, според неговите думи, е била приета от президента на клуба д-р Симеон Симеонов.

„Не можех да трая повече, дано нещата в „Дунав” потръгнат при седващия наставник”, каза за „24 часа” Великов. „От година насам разправям, че нямаме условия за подготовка, няма къде да тренираме, готвим се на стадиона на университета, но всички приемат думите ми като оправдание”, обясни Веселин Великов.

Той призна, че за момента няма други предложения за работа. Веселин Великов пое „Дунав” във „В” група преди 4 години. Той доведе играчи и последователно изкачи отбора от трета дивизия до елитната група, като изненада цяла България и класира русенския тим на 4-то място, след 25-годишно отсъствие от първата дивизия.

„Дунав” игра през лятото в турнира Лига Европа, където записа две загуби. Това обаче наруши подготовката на отбора, а и след напускането на Самир Аясс, както и неподновения договор на Искандар Джалилов, русенци не успяха да влязат във форма и тръгнаха зле в първенството. В последния месец натискът върху Великов от страна на феновете на отбора стана огромен и сега треньорът им отговори с подадената оставка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички