Президентът връчи награди на Бербатов и Фиго за тяхната благородна кауза


Президентът връчи награди на Бербатов и Фиго за тяхната благородна кауза
Снимка: БГНЕС

1807 0

Президентът Румен Радев се срещна с Димитър Бербатов и Луиш Фиго в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

Двамата са организатори на благотворителния мач "All Stars 2017", в който легенди на Фиго с All Stars ще играят срещу звезди на Димитър Бербатов с United Stars. Очакваните приходи ще бъдат дарени изцяло в полза на каузите на Фондация „Димитър Бербатов“ и Фондация „Луиш Фиго“. 

Фиго бе удостоен с Почетен знак на президента на Република България за изключителен принос в световния спорт и за подпомагането на развитието на младите хора в сферата на образованието, спорта и социалните дейности. Бербатов също получи такъв за приноса му в спорта и за подпомагането на развитието на младите хора на изкуството, науката и културата в България.

"За мен е удоволствие да връча Почетния знак на президента на Луиш Фиго и на Димитър Бербатов. Това е скромен знак на уважение към две големи имена от световния футбол, на признание към двама изтъкнати дарители, филантропи и големи приятели на децата. Фиго е сред най-обичаните футболисти в Португалия, носител на "Златната топка", оставил ярка със своята игра в Спортинг Лисабон, Барселона и Реал Мадрид, но в последните години той оставя следа най-вече с дейността на своята фондация, която подкрепя деца в неравностойно положение и деца с тежки заболявания, една кауза, заслужаваща възхищение и уважение.

За Бербатов не знам дали има смисъл да говоря, но все пак ще напомня, че той е сред най-познатите и обичани българи по света, капитан на националния ни отбор и рекордьор по попадения с националната фланелка, над 200 мача в английското първенство. Но Бербатов не е просто един успял спортист - той е човек с голямо сърце и дейността на неговата фондация дава шанс на много български деца да развият своя талант областта на науката, изкуството и спорта. Впечатли ме едно изречение от мотото на неговата фондация, че "няма успех без първа крачка". Бих добавил - няма успех без протегната ръка, затова благодаря и на двамата за това, че подават ръка на много деца", каза Радев.

Португалската легенда Луиш Фиго каза, че за него е истинска чест да гостува в нашата страна. Бербатов също благодари на държавния глава за оказаната му чест. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички