Премиерът ще вика за "лъвчетата" срещу Хърватия


Премиерът ще вика за "лъвчетата" срещу Хърватия
Снимка: БГНЕС

1064 0

Бойко Борисов ще подкрепи от трибуните на ст. "Берое" юношите ни до 17 г. в първия им мач от Евро 2015 срещу Хърватия. Началото е 19,00 часа.

Премиерът ще бъде специален гост на официалното откриване на надпреварата. Там ще бъдат още министърът на спорта Красен Кралев и посланикът на турнира Стилиян Петров.

"Правим всичко възможно, за да се представим достойно като домакини пред цяла Европа. Освен отлична спортна база нашите гости ще могат да се запознаят с древната ни история и култура и със забележителностите на града ", заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров, цитиран от "Стандарт". Той посочи, че основната работа по подготовката на еврошампионата е свършена през изминалите три години с построяването на нови спортни зали и съоръжения.

До финала на 22 май, в рамките на 16 дни, ще се проведат 33 международни мача с участието на 288 футболисти и 200 служебни лица и официални гости. В дните на шампионата градът на липите ще посрещне няколко хиляди души - футболисти, клубни екипи, гости, фенове, представители на българския и европейския футболен елит. 54 телевизии от цял свят ще предават футболните срещи на стадион "Берое". Тук ще се играят общо 8 срещи от предварителните групи, четвъртфиналите и полуфиналите на първенството.

УЕФА и Българският футболен съюз осигуриха безплатни билети за всички ученици и възпитаните на спортните школи. Свободната продажба на билети ще се извършва на касите на стадион "Берое" в дните, в които има насрочени мачове. Цената им е 2 лв. за всички срещи от шампионата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички