Преизбират Боби за шеф в УЕФА


Преизбират Боби за шеф в УЕФА
Снимка: БГНЕС

1436 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов ще запази поста си на член на Изпълкома на УЕФА, пише "България Днес". Конгресът на 27 март във Виена, а Михайлов кандидатства за втори мандат. Индикациите сочат, че Боби ще остане в управлението на европейския футбол въпреки жестоката конкуренция. Ключова роля ще има президентът на организацията Мишел Платини, който лобира за приятеля си.

Французинът почти със сигурност ще получи нов мандат, тъй като е единственият кандидат за шеф. По същия начин Михайлов спечели последните избори за президент на БФС, когато въпреки заканите никой не се изправи срещу него.

Боби и легендата на френския футбол поддържат отлични отношения, а освен това отзивите за работата на българина през последните 4 години са положителни.

На конгреса ще присъстват по двама представители на всички 54 членки на УЕФА, които ще изберат новия управляващ орган на европейския футбол. 15-те кандидати, които съберат най-много гласове, ще влязат в следващия Изпълком на централата. Българската делегация няма право да дава вот за своя кандидат.

При нов мандат има голяма вероятност Михайлов да получи нов пост. В момента президентът е шеф на комисията по плажен футбол и футзал. След изборите ресорите ще бъдат разпределени между новоизбраните членове и е твърде възможно Михайлов да заеме друга длъжност.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички