Потвърдено: Сменят името на Първа лига, обявяват и нов генерален спонсор


Потвърдено: Сменят името на Първа лига, обявяват и нов генерален спонсор

10846 0

Най-високото равнище на българския футбол - Първа лига,  ще е с нов генерален спонсор и ново име от сезон 2019/2020, стана ясно от съобщение до медиите. Новото име ще бъде оповестено на специална пресконференция в утрешния ден (11.07). Ето и какво се казва в обръщението:

"Имаме удоволствие да ви поканим в 12:00 часа на 11 юли 2019 г. в Националната футболна база "Бояна" на официалната пресконференция, на която ще бъде обявен новият Генерален спонсор на Първа професионална лига. Представители на БФС, "Футбол Про Медиа" и бъдещите рекламни партньори ще разкрият детайлите относно новото наименование и идентичност на елитното ниво на професионалния футбол в страната."

На 7 юни 2016 г. името на първенството е променено на „Първа професионална футболна лига“, или съкратеното Първа лига след одобрение на нови критерии за лицензиране на клубовете. Преди това елитното първенство на България се назоваваше А група.

Междувременно президентът на Славия Венцеслав Стефанов отправи остри критики към ЦСКА (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички