Пирин (Бл) официално стана собственост на инвестиционен фонд


Пирин (Бл) официално стана собственост на инвестиционен фонд
Снимка: www.pirinfc.com

4318 0

Общинските съветници в Благоевград са гласували на заседание днес да предоставят 75% от собствеността на местния Пирин на инвестиционния фонд "Емирейтс Уелт", съобщава "24 часа". Останалите 25% остават за общината.

Предложението е било прието с 31 гласа "за" и само 3 "против". Фондът е внесъл в Общински съвет за разглеждане бизнес план за развитието на клуба през следващите 10 години.

От общинския бюджет ще продължат да се заделят средства за футболния клуб - около 0.5%, което е близо 400 000 лева. Те ще бъдат използвани само за детско-юношеската школа. Около 1,5 млн. лева на година ще заделя фондът за Пирин, като целта е да се постигнат високи резултати във Втора лига и отборът да се върне в efbet Лига.

На сесията на общинския съвет е присъствал и собственикът на фонда - Павел Белогур, който е уверил, че намеренията му са за сериозно сътрудничество с общината и има дългосрочни планове за развитието на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички