Перота: Евроквалификациите са провалени за България


Перота: Евроквалификациите са провалени за България

1258 0

Кондиционният треньор на България Роко Перота разбираемо бе сред най-интересните събеседници за италианците след 2:2 с "адзурите" в квалификациите за Евро 2016. Той даде интервю за сайта tuttomercatoweb.com.

"Да се изправиш срещу родината си е вълнуващо. Да слуша италианския химн на живо, докато защитавах моя отбор, бе интересно преживяване. Видях добър отбор на Италия, който нямаше късмет, но бе в чудесна физическа кондиция, което позволи да натисне в края", коментира Перота.

"Отпаднахме в последните минути, защото някои от футболистите ни не играят редовно в клубовете си. Статистиките пък показват, че италианските отбори са в отлично физическо състояние между март и април. С други думи, България нямаше късмет да срещне Италия в този период", добави треньорът.

"Имах късмета да се запозная с Конте, когато той беше в Сиена, а аз - в Торино. Поздравихме се и защото имаме общи приятели", разкри Роко.

"С Чочев съм работил в ЦСКА. Той има нужда да се адаптира към италианския футбол, защото бе изстрелян в съвсем различна среда. Той е сменил дори и начина си на хранене. Надявам се, че с времето ще успее да покаже потенциала си", коментира италианецът.

"Като че ли европейските квалификации са провалени вече за България. Надяваме се да се класираме за следващия мондиал, за да изградим амбициозен отбор", завърши Роко Перота.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички