Пенев разгърна идеите си пред "Ройтерс": Някои клубни президенти няма да харесат правилата ми


Пенев разгърна идеите си пред "Ройтерс": Някои клубни президенти няма да харесат правилата ми

1962 0

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Любослав Пенев най-накрая поговори по-обширно за платформата си, с която се надява да спечели президентската битка с Борислав Михайлов. Бившият национален селекционер говори пред агенция "Ройтерс".

"Българският футбол се нуждае от кардинална промяна. Ситуацията е катастрофална, след управлението през последните 12 години. Пропуснахме четири Световни първенства и три Европейски", започна Пенев.

Както е известно, националният ни отбор игра за последно на голям форум на Евро 2004 и оттогава насам пропуска всички сериозни първенства.

Любослав Пенев предлага редица реформи, предназначени да направят БФС по-прозрачен, професионален и отговорен. Той е категоричен, че Михайлов и хората около него са виновни за лошото качество на футболното ни първенство и липсата на зрители по стадионите.

"Изглежда, че имаме удоволствието да имаме доминиращ клуб. Какво стана с големите ни клубове? Имаме нужда от конкуренция и повишаване нивото на играта, за да направим националния отбор по-силен. БФС не призна, че конкурентният баланс е голям проблем", добави футболният треньор.

"Някои президенти на клубове няма да харесат правилата ми, като броят на чужденците в мачовете. Ще работя усилено, за да помогна на родните таланти", обеща Пенев.

"Какво може да е по-страшно от това да нямате фенове по стадионите, а ако има такива, те да разпъват плакати, обиждащи БФС или призоваващи за оставки? Тази игра е за феновете, нашата основна задача е да ги върнем на стадионите", категоричен е той.

Пенев е афектиран и от коментара на съперника си, който каза: "Делегатите избират президента, не медиите или някой друг".

"Можете да разберете защо българският футбол е в упадък. Хората, които го управляват, просто не се интересуват от феновете. Единственото важно за тях е как ще гласуват делегатите. Децата са нашето бъдеще и ние ще работим заедно с държавните институции. Някои разходи в младежкия футбол станаха жестоки и ние ще ги премахнем", завърши Пенев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички