Пак ли с Попето?


Пак ли с Попето?

2879 0

И Ивайло Петев май никаква няма да я свърши в националния отбор. Прави, струва, пак опря до онези, които провалиха предшественика му Любо Пенев.

За първия си мач срещу Румъния на 7 февруари Петев викна онези, които никой вече не иска да вижда. Става въпрос за втръсналите на всички тарторчета на отбора начело с Ивелин Попов и Станислав Манолев. И особено първия, който отряза ритуално главата на Любо Пенев с изпълнената в небесата дузпа при голямата излагация срещу Малта. Вместо да им сложи повиквателните на трупчета, вместо да даде шанс на някакви по-сериозни момчета, Петев пак е викнал същите хубавци. Макар и отсега да е ясно, че с тези нищо не става.

За сметка на това цял куп способни момчета са извън състава. Някои от тях вероятно ще бъдат пратени при младежите, други и дотам няма да стигнат. Става въпрос за Цветелин Чунчуков и Милен Гамаков от "Ботев", че даже за Бирсент Карагерен от Локомотив (Пловдив). И още, и още…

При загубата ни от Норвегия с 1:2 в Осло техният треньор Пер Матиас Хьогмо имаше смелостта да пусне в решителния момент на двубоя 15-годишния Мартин Йодегаард. Ние, понеже сме големи умници, продължаваме да държим двете момчета от "Ботев” и това от Локомотив (Пд) извън мъжкия отбор. Защо?

Питаме – редно ли е футболен град като Пловдив да няма пукнат национал? При това става въпрос за сериозни момчета, на които може да се разчита. А и мачът е контролен, какво толкова ще загубим, ако вместо Попето пуснат някой от тях. Най-много да заиграе свястно и да постави под въпрос мястото на прехваления капитан.

В "А” група има и други кадърни футболисти. Кога, ако не в контролите, ще се даде възможност на Симеон Райков, едно от най-бързите крила у нас. Същото е с Антон Карачанаков. Ама бил без отбор. Симеон Славчев като се води в Спортинг (Лисабон), някой да го е чувал напоследък?

За сметка на това цели седем бивши и настоящи футболисти на Литекс са намерили място в списъка на селекционера. Ще рече човек, че Гриша Ганчев диктува състава. Нищо чудно, нали Петев е от Баховица и допреди време играеше в Литекс…

Ако има нещо хубаво, това е, че все пак в състава са намерили място и някои добри футболисти от "А” група, които досега не ги брояха за националния отбор. Това например са Венци Василев от ЦСКА, Даниел Генов от Локомотив (Сф), Борислав Стойчев от "Левски”. Цяла есен Венци се бори смело в отбраната на ЦСКА и съвсем заслужено намира място в състава. Генов е най-добрият подавач за голове в цялата група. Стойчев, без да има претенции, се явява много стабилен защитник. Правилно е поканен и Кирил Десподов от Литекс. Ако наистина Гришата има влияние върху състава, ще му препоръчаме да прати на Петев и Кристиян Малинов, а да му каже да разкара Попетата. Ще има файда, повярвайте ми…

Ще има, защото се видя, че и с тези куци коне сме за никъде. Да не би Петев да си е повярвал, че ще се класираме трети в групата? А и да стане по някакво чудо, имаме ли аргументи за европейско? Или ще ходим там, за да се излагаме? По-добре да се даде шанс на младите момчета на по 19-20 години, да се обиграе отбор, и чак тогава да мислим за участие на големи финали. Защото това с Попето е прахосване на време и нерви, и прахосване на дузпи като тази срещу Малта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички