Открили нарушения на счетоводството на БФС, различни от тези за детския футбол


Открили нарушения на счетоводството на БФС, различни от тези за детския футбол
Снимка: БГНЕС

1849 0

Има открити нарушения в счетоводството на БФС, свързани с надписани сметки и фактури. Това е обявил за "24 часа" източник от Икономическа полиция. Повечето нарушения обаче не са свързани с парите, отпускани от спортното министерство по проекти за детско-юношеския футбол. Проверката още не е обобщена и това ще стане най-вероятно до края на януари. Тогава трябва да приключи и тази на инспектората на спортното министерство, който проверява всички проекти, които са били отчетени от БФС.

Все още няма никакви данни за проверката на ГДБОП, свързана с работата на съдийската комисия. Тя бе първата, като качулките влязоха в сградата на футболния съюз веднага след катастрофалната загуба с 0:6 от Англия в евроквалификациите и разразилия се расистски скандал, за който затвориха стадион "Васил Левски" за двубоя с Чехия. След проверката си тръгна шефът на съдийката комисия Йордан Сталев, както и мениджърът Илонка Джалева. Последната обаче размисли, изтегли предизвестието си и остана на поста.

От ГДБОП обаче няма и дума точно какво е станало с проверката на съдиите. Заговори се, че покрай проверката е пострадал т.нар. офицер по почтеността на БФС, който е бивш служител на звеното. След влизането на ГДБОП оставка подаде президентът на БФС Борислав Михайлов, като на негово място бе избран временно Михаил Касабов. Конгресът за избор на нов шеф на футбола в България ще бъде чак през юни догодина. Обзор на промените в БФС можете да прочетете тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички