От БФС обсъждат забрана за играчи извън ЕС за всички постове


От БФС обсъждат забрана за играчи извън ЕС за всички постове

1226 0

Председателят на Българската треньорската школа по футбол и технически директор на Българския футболен съюз - проф. Лъчезар Димитров, разясни изненадващото решение на БФС да въведе забрана за участието на вратари извън Европейския съюз в родното първенство.

Той обясни мотивите за тези мерки, определяйки ги като "пилотна стъпка", и обясни, че след нея ще последват и други. Професорът не изключи подобно правило да бъде прието и за полеви играчи. "Коментираме въпроса подобни ограничителни мерки да бъдат приети и за полеви играчи от държави извън Европейския съюз. Обсъждаме възможността отборите от Първа лига да имат задължително на терена поне един футболист до 23 години, а тези от Втора лига – поне 5-6 млади играчи", заяви той за канала на БФС в Youtube.

"Именно акцентирането върху футболистите на възраст между 18 и 23 години ще им даде възможност те да се развиват в конкурентна обстановка. Добър пример е настоящата селекция на младежкия национален отбор, който стартира успешно настоящите европейски квалификации", каза още Димитров. Междувременно, станаха ясни датите и часовете на още пет кръга в Първа лига. Вижте ги в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Други


8 любопитни факта за коридата

  Смята се, че коридата се е зародила в древни времена. Иберийският народ, живял на територията н съвременна...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама