Официално: Няма да се откаже - Михайлов се кандидатира за шеф на БФС

Настоящият президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов ще се кандидатира за нов мандат начело на родната футболна централа. Това разкри лично неговата дясна ръка - Йордан Лечков, пред камерата на "Нова телевизия".

Легендарният вратар наследи Иван Славков като шеф на българския футбол, като управлението му е свързано с много различни мнения за това колко е успешен той като ръководител. Въпреки това той се готви за нов мандат, а по време на гласуването ще се изправи срещу Любослав Пенев.

Новият в ЦСКА вкарал 2 гола сериозно болен, за да впечатли първия си клуб

Новият нападател на ЦСКА Фейвер Меркадо (очаква се всеки момент да подпише с тима) е бил твърде изобретателен и целеустремен като юноша. Точно то...

Кандидатурата на Михайлов е от името на Централата, допълни Лечков, а освен това разкри, че Пенев се опитва да осъди БФС за дължима сума на стойност 500 хиляди лева. На две инстанции до момента футболният съюз печели делата.

За първи път легендарният вратар встъпи в длъжност на 21 октомври 2005 година. На 30 януари 2009 бе преизбран на поста, след като за кандидатурата му гласуват 316 от 373 делегати на Конгреса на БФС. Последният случай, в който Михайлов триумфира на изборите, бе на 14 февруари 2014 година. По време на втория си мандат - на 22 март 2011 година, Боби бе избран и за член на Изпълкома на УЕФА, като се превърна в първия българин, избран на този пост.

Още по темата

Please select answer!