Новия Меси в търсене на рекорд срещу България


Новия Меси в търсене на рекорд срещу България

8289 0

Най-нормалното нещо за всяко 15-годишно момче е да набляга над уроците, срамежливо да се закача със съученичките си и да се забавлява с приятели.

Не така обаче стоят нещата при Мартин Одегаард, известен с прякора Новия Меси. Той вече е национал на Норвегия и ако се появи в игра по време на двубоя с България, ще се превърне в най-младия футболист, участвал на европейски квалификации.

След два месеца халфът на Стрьомсгодсет ще навърши 16 г., но вече всички богати клубове го искат в редиците си, а известните компании се надпреварват да му предлагат рекламни договори за милиони. През август той стана най-младият играч, дебютирал за норвежкия тим по време на контролата с ОАЕ. Оттогава досега Мартин Одегаард е изслушал оферти от Барселона, Реал (М), Ювентус, Пари Сен Жермен, Манчестър Сити, Челси, Манчестър Юнайтед, Борусия (Д) и Байерн (М), но все още не е взел решение за бъдещето си.

„Повече от 30 силни клуба питаха за него. Мартин може да играе във всеки един отбор,” коментира бащата на младия футболист Ханс Ерик, чийто живот винаги е бил свързан с футбола. Той е бивш играч на Стрьомсгодсет и има огромна заслуга за развитието на Мартин. В последните години Ханс Ерик е помощник-треньор на Мьондален и още от ранна възраст е взимал сина си да прави допълнителни тренировки със скромния норвежки тим.

Мартин Одегаард няма нищо общо с повечето футболисти от Норвегия. Той е бърз, има страхотен контрол върху топката и е изключително техничен. Заради тези качества често в родината му го сравняват със суперзвездата на Барселона и Аржентина Лионел Меси.

„За мен е чест, че ме сравняват с Меси, но не искам да обръщам внимание на този факт. Моят приоритет е да наблюдавам големите играчи да и да се уча от тях,” скромен е Мартин Одегаард.

Най-младите футболисти, играли на европейски квалификации

1.Сигурдур Йонсон, Исландия (16 години, 251 дни)

2. Петер Йеле, Лихтенщайн, (16 години, 265 дни)

3. Леван Кения, Грузия (16 години, 325 дни)

4. Даниел Фрик, Лихтенщайн (17 години, 79 дни)

5. Рони Бюхел, Лихтенщайн (17 години, 82 дни)

6. Гарет Бейл, Уелс (17 години, 83 дни)

7. Вагиф Явадов, Азербайджан (17 години, 100 дни)

8. Ромелу Лукаку, Белгия (17 години, 113 дни)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички