Над една година Божинов няма изиграни пълни 90 минути


Над една година Божинов няма изиграни пълни 90 минути

1386 0

Днес от 17:30 часа се очаква Валери Божинов да дебютира за новия си отбор - Ботев Враца. Това ще се случи срещу Витоша Бистрица в двубой от 8-ия кръг на Първа лига. Това е вторият тим в България, за който играе след Левски. За "сините"  изигра 20 мача и отбеляза 8 попадения в първен­ството и Купата на България.

Божинов се надява да използва врачанския тим като трамплин за намирането на отбор в чужбина, но има много работа пред себе си, тъй като отдавна не е бил за дълго на терена. За последния си тим Риека той изигра едва... 14 минути в шампионата и 12 за купата. 

След 130 дни суша нападателят отново ще играе футбол. За последно го направи на 8 май тази година, когато влезе като смяна при победата на Риека над Интер Запрешич с 5:1 в мач от шампионата. Именно заради малкото време, което получи за изява, той си тръгна от Хър­ватска.

Доста no-стряскащи обаче са цифрите, когато говорим за цял мач, пълни 90 минути, на Бо­жинов. Това не се случвало от повече от година - 412 дни. За последно нападателят игра без смяна на 30 юли 2017-а при загу­бата у дома на неговия Лозана от Сион с 0:1. Впоследствие той записа още 6 мача в швейцарския елит, но винаги бе сме­нян или влизаше като резерва.

ЕТО КАКВА ЗАПЛАТА ЩЕ ПОЛУЧАВА БОЖИНОВ В БОТЕВ ВРАЦА

По-стряскаща е статиската за вкарване на гол - преди 490 дни - на 13 май 2017-а. Тогава Божинов се разписа за 1:1 от дузпа за втородивизионния китайски Мейжоу Хака срещу Далиен Трансенденс.  

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички