Мъри: В последните години българският футбол произвежда една посредственост


Мъри: В последните години българският футбол произвежда една посредственост
Снимка: sport.nuz.kz

1228 0

Един от най-успешните български треньори Станимир Стоилов се изказа доста остро за случващото се в българския футбол и обясни за ситуацията в Астана. Мъри направи казахстанския тим шампион за четвърти път, но обяви, че все още няма предложение за нов договор. 

"Тази титла не беше най-трудната. Първата беше най-трудна. Тогава отбора тепърва се изграждаше и изоставахме много с точките в първенството. След това ни вървеше по инерция. Нямам предложение за договор. Ако получа ще го обсъдим. Специално между мен и ръководството няма проблеми. Имаме някои проблеми - футболистите не бяха получили премии, но те не го повдигаха като въпрос", сподели специалистът при прибирането си в България.

Стоилов коментира и случващото се в Левски, като сподели, че не вижда нищо по-различно. "За ситуацията в Левски много пъти съм се изказвал, водят се някакви дела между мен и клуба. Не съм гледал детайлно отбора. Този процес на разпад върви 9-10 години и за мен няма нищо ново под слънцето. Не мисля, че моето мнение е интересно на хората, които ръководят клуба. В Европа само Лудогорец се представя на високо ниво. Добавям и повече от отличното представяне на Ботев. Първо, виждам добри терени и осветление. Конкуренцията стана интересна. ЦСКА снощи е победил Лудогорец, конкуренцията се е вдигнала. Смятам, че Лудогорец ще продължи напред в Лига Европа. Надявам се двата ни гранда да създадат проблеми на Лудогорец във вътрешното първенство".

В последните години българският футбол произвежда една посредственост. Клубовете трябва да се замислят. Трябва да произведем качество и после да говорим за национален отбор. Българските играчи не могат да отговорят на изискванията. Българските футболисти са на посредствено ниво. Даже се представихме повече от достойно в квалифкациите с оглед на това. Клубовете не работят. Повече сме по приказките. Произвеждаме под средното качество, а искаме да имаме национален отбор. Темата за чужденците я няма отдавна в Европа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички