Мъчениците на българския футбол


Мъчениците на българския футбол
Снимка: БГНЕС

7949 0

Твърде малко се усмихват хората в българския футбол. Защото страданието е голямо! Сега е времето да почетем някои от многото футболни страдалци. Мъченици – несправедливо ощетени, оплюти, прецакани и неполучили шанс. Жертви – без никакъв късмет, пък и непознали признание и благодарност. Изпитали само болка и предателства. Ето 11 от „Горките те“:

Стойчо Стоилов

Българските съдии убиват футбола мач след мач, но никога няма да заглушат жертвите си, особено Любо Пенев и Венци Стефанов. Те двамата обаче могат само да лъскат обувките на Стойчо Стоилов, когато опре до „Не искам да коментирам съдиите, но днешният чернодрешко...“. След заминаването на адаша му Младенов за Казахстан, главният мениджър на ЦСКА е класик номер едно: „Убийство на футбола! Това правят тия съдии! Ясно е, че са поръчкови!“, „Разни фактори като съдийството не ни позволиха!“, „Това е подигравка с футбола“, „Правят се на луди – като е дадена една дузпа, като има втора – защо не се дава!“, „На един съдия разстояние сме от Лудогорец“, „Съдиите ни ощетяват във всеки мач!“.

Красивите момичета по трибуните

Все по-предпазливи са режисьорите на Диема Спорт, когато избират какво интересно от трибуните да ни показват. Защото някои световни организации и групички гледат с лошо око на това неуважение към жените – да се показват хубавите зрителки на стадиона, все едно са някаква стока! Струва ни се обаче, че от това страдат именно красивите момичета – че защо иначе изобщо са на лесно забележимо място на трибуните и то добре изглеждащи, ако не за да бъдат гледани?! Не бихме си и помислили, че са там заради красива игра. Защото би било доста неуважително да решим, че жените нищо не разбират от футбол и са на стадиона в очакване на спортно зрелище в мач от ППЛ, нали?

Пламен Димов

Жал да ти стане за Пламен Димов с неговия лош късмет. Миналата пролет в „Ботев“ Пд за един месец си вкара автоголове и за „Левски“, и за ЦСКА. И защо все на него му се падат червените картони и свирените дузпи. Даже и една пропусната наскоро дузпа – при отпадането на сегашния му отбор „Черно море“ за купата срещу „Ботев“ Пд, откъдето го изгониха миналия сезон. Кой отбор ще го иска сега...

Фразата „Не искам да съм лош пророк“

Най-насилената, бита и изстрадала фраза в българския футбол. А не е като да няма доста изтормозени изрази и думи в речника на футболисти и треньори. Но тази според нас вече сама е загубила смисъла си. Ще ѝ го припомним. Един пророк е лош, когато не познава това, което е пророкувал. С други думи „лош пророк“ значи „некадърен пророк“. А не пророк, който е лош, зъл човек и дава гадни прогнози. Но в българския футбол си я ползват преди всеки мач без милост към нея, горката, в изказвания от типа на „Не искам да съм лош пророк, но според мен „Левски“ ще отпадне от Вадуц“.

„Роналдо“

Не португалецът с това име, който играе в „Ювентус“, нали. А самото име Роналдо. Колко ли му е гадно на това име, че има само един „Роналдо“ в българския футбол, а и той се пенсионира (Даниел Златков, Българския Роналдо)! На фона на всички Месита. Които пък са все свързани с „Левски“. В момента в мъжкия отбор има двама – Казахстанския Меси (Еркебулан Сейдахмет) и юношката Меси (Мартин П. Петков). В Набор 2003 расте нов Български Меси – Данаил Начев! А преди пет-шест години в „Левски“ поигра и Радослав Димитров, още един Български Меси. Дай Боже всекиму толкова Месита! Но нека и още няколко Роналдовци.

Всеки един фен на „Верея“

Много може да се спори кой отбор в ППЛ има най-малко фенове: „Лудогорец“, „Славия“, „Витоша“ Бистрица, „Септември“ или „Верея“. Но най-битият и изстрадал отбор е „Верея“.

Нула победи и 25 загуби в 31 мача. Извинете, но дори и миналогодишният аутсайдер Витоша Бистрица има 10 победи! А последният във Втора лига – цели 4! Отбор без победа този сезон няма и в четирите трети лиги. Така че като разделим боя, който е изял „Верея“, на броя на феновете на отбора, със сигурност на всеки един фен на „Верея“ се пада повече бой, отколкото на всеки един фен на „Септември“ или на който и да е от останалите отбори. Когато статистиката говори, сърцето реве.

Велислав Вуцов

Ние харесваме енергията, която кипи във Вили Вуцов! Все едно дали ошамарва съдии, подиграва се на заекващи репортери или прави знаменити кръгчета на радостта. Сега обаче, толкова време без работа около скамейката, Джуниър няма начин да не страда, без да има как да изразходва всичката тази енергия. За последните пет години – само три мача за „Царско село“, как може! „Арда“, хайде сетете се, моля ви се!

Официалната топка на ППЛ

Масово третиране с ботуши и никакво галене за нея, за съжаление на зрителите. Само Галчев, Тошко Неделев и Георги Илиев не стигат.

Христо Крушарски

Два цитата казват сто пъти повече от два нецитата: „Ще преговарям с футболистите те да ми плащат, защото са в Локо. Нашият клуб е марка!“ и „Ще взема да ви таксувам за всяко интервю. Получавате безплатна информация, а ме питате дали аз ще платя на играчите. За всяко интервю с човек от Локо ще се плаща“. Неблагодарни футболисти! Неблагодарни журналисти! Крушарски все още плаща, когато може, на играчите на „Локомотив“ Пд, а не взима никакви пари от интервюта пред медиите. Е това, кажете, честно ли е!

Атанас Курдов

И в Леверкузен, и в „Астана“, и в „Левски“ не му дадоха достатъчно шансове на това момче. Питайте баща му, Петър Курдов, защо така, той обича да го обяснява. Ние само ще отбележим, че в момента Наско Курдов незаслужено разцъква в отбора на „Сливнишки герой“, който е на трето място в Югозападната трета аматьорска футболна лига. А е само на 30 години. Стискаме му палци „Героя“ да се окаже новият „Лудогорец“ и скоро Наско да покаже на разните му Костов и Кешеру кое как се прави! Тъкмо и баща му ще се поуспокои малко.

Камерата на Диема Спорт, която снима зад вратата

Толкова е гадно да си на нейно място – да те няма. Ами да – защото няма такава камера на стадионите, от които Диема излъчва мачовете. Тя просто не съществува.

Автор: Милен Антиохов

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички