Миньор Перник готви огромно празненство по повод 100-годишнината си


Миньор Перник готви огромно празненство по повод 100-годишнината си
Снимка: БГНЕС

2834 0

На 28 юли, неделя грандиозен концерт-спектакъл подготвя футболният отбор „Моньор” Перник по случай своята 100 годишнина. Специална гост звезда ще бъде сръбската легенда Мирослав Илич и бенда на Миша Миятович, от българска страна на сцената ще се качи символът на македонската песен - народната певица Румяна Попова заедно с ансамбъл „Чинари”. Феновете на сръбската и народна българска музика ги очаква 3-часов концерт с много емоция и изненади. Специално на събитието ще се изгради огромна сцена с мощен звук и светлина на стадион „Миньор” в Перник. Началото на събитието е от 19:00 часа.

Мирослав Илич е един от най-познатите и популярни сръбски изпълнители у нас, неговата кариера започва през далечната 1977 година, а първата песен която записва е “Voleo sam devojku iz grada”, която излиза на малка плоча от 45 оборота. Следват низ от хитове, „Балада о нама“, „Зовеш ме на вино“, „Поздрави je, поздрави“, „Теби“, както и дуетите му с Лепа Брена: „Jедан дан живота“ и „Волимо се из ината“. Не веднъж с неговите концерти е препълвал залите „Арена Армеец” и зала 1 на НДК, а преди години и всички големи стадиони в България. От години не крие доброто приятелство с Христо Стойчков, дори смело заявява, че го чувства като свой брат.

Народната певица Румяна Попова се отличава с интересната техника на гласа. Изпълнява еднакво добре автентични народни песни от всички фолклорни области. Завършва Средното музикално училище в с. Широка лъка, специалност „Народно пеене“, а след това завършва ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград, специалност „Музикална педагогика“. Работила е като певица в ДАНПТ „Пирин“ – Благоевград и като солистка в оркестъра при РТЦ – Благоевград. Дълги години е преподавала народно пеене в Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Благоевград. Зад гърба си има школовката на три години работа в Швейцария (Цюрих, Базел, Берн) като солистка на оркестри. От 13 ноември 2005 г. песните от музикалния ѝ албум „Песен моя, македонска“ са във фонда на Калифорнийския университет.

В съвместния концерт на 28 юли на стадиона в Перник, двамата изпълнители са подготвили специална изненада, която всички присъстващи ще имат възможността да чуят. От организаторите на събитие съобщават, че концертът ще бъде едно от приятните събития в разгара на лятото.

28 юли, неделя от 19:00 часа в град Перник, стадион „Миньор” концерт на Мирослав Илич и Румяна Попова послучай 100 години „Миньор” –Перник.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички