Михаил Венков: Лудогорец го чака гладиаторски дуел


Михаил Венков: Лудогорец го чака гладиаторски дуел
Снимка: БГНЕС

1811 0

Михаил Венков е един от най-стабилните игра­чи на "Черно море" в послед­ните години. Той премина на „Тича" през лятото на 2011-а, като оттогава до­сега е изиграл 79 мача във всички турнири и е вкарал едно попадение. 32-годишният ляв бек даде интервю пред „Тема Спорт" ча­сове преди сблъсъка с Лудогорец за Суперкупата. Бра­нителят е убеден, че "мо­ряците" може отново да се превърнат от аутсай­дер в краен победител, както стана и във финала за Купата на България с "Левски" през май. Венков говори освен за предстоящия мач и за неубедител­ната игра на варненци от началото на сезона и рабо­тата на Никола Спасов.

Мишо, изправяте се срещу Лудогорец за Суперкупата. От дълго време Черно море няма успех над разградчани, а и в момента не се намирате в най-добрата си форма. Ще ус­пеете ли отново да изненада­те, както го сторихте срещу "Левски" във финала за купата?

- Надявам се да играем силно на "Лазур", да се раздадем и да спечелим. В съблекалнята има настроение, въпреки че след за­губата от "Левски" всички бяха унили, а и не само заради това, все пак не стартирахме добре сезона. Мисля, че този път ще изглеждаме различно. Искаме да изкупим вината си за лошото представяне в А гру­па и Европа. Освен това един успех ще донесе удовлетворе­ние и на нас, футболистите, и на ръководството, защото Черно море няма този трофей във витрината си. Надявам се да зарадваме Варна и да спече­лим и тази купа, защото гра­дът го заслужава.

Това ще ти е трети финал срещу Лудогорец. В предишни­те два случая падна с Локо Пд...

-Това са различни неща. Този финал няма нищо общо с пре­дишните, в които играх с Локо Пловдив. Настройката е съ­всем друга. Надявам се да имам по-голям късмет. Все пак играем срещу един от най-добрите отбори в България. Дано пов­торим финала за купата и да зарадваме хората, взимайки Су­перкупата.

Преди две седмици отново се срещнахте с Лудогорец, но за първенство. Взехте ли си поука, защото тогава допу­снахте цели три гола?

- Тогава стана много хубав мач. Но сблъсъкът за Суперку­пата е друга бира, както се казва. Ние имаме нагласата да се справим далеч по-добре, от­колкото в срещата за първен­ство. Мисля, че няма с какво да се изненадаме толкова. Позна­ваме се достатъчно добре. Лудогорец имат доста качестве­ни футболисти, знаем какво ще ни предложат. Ясно е, че може да вкарат и някой от но­вите, но това няма значение, защото трябва да гледаме как­во ще направим ние. Смятам, че ако играем добре, то всичко друго няма значение. На финала срещу "Левски" нашият отбор бе изграден от гладиатори, всички бяха готови да умрат за купата. Сега също ще дей­стваме като гладиатори и ня­ма да дадем на Лудогорец ни­то минута за почивка.

Разградчани са неубедител­ни от началото на сезона, от­паднаха срамно от Европа, а в последния кръг направиха 1:1 с Монтана, което още повече покачи напрежението...

- Не искам да коментирам тяхното представяне. От гле­дна точка на негативизъм и напрежение може да се каже, че го има и в нашия отбор, за­щото също почнахме лошо сезона. Все пак имаме поставени цели и не сме доволни от игра­та си досега, дори сме разоча­ровани. В крайна сметка показаното на този етап не е истинското лице на "Черно море". Така че искаме на всяка цена да се реваншираме на ръковод­ството и феновете. Черно мо­ре трябва да бъде фактор в първенството. Надявам се още утре (б.а. - днес) да покажем друг футбол и да излезем като крайни победители.

Един от съотборниците ти - Матиас Курьор, каза, че на­стоящият отбор на "Черно море" е по-добър от този през миналата кампания. Споде­ляш ли мнението му?

- Надявам се да бъдем по-сил­ни, но трябва и резултатите ни да са по-добри. На този етап това не е така. Може би ще трябва още време новите футболисти да се сработят. Добре е, че ядрото от миналия сезон се запази. Опитваме се да помогнем на новите момчета­та по-бързо да намерят себе си и да започнат да дават най-доброто, на което са способ­ни. Истината е, че колективът е прекрасен и не мисля, че ще отнеме още много вре­ме, докато се сработим. Надя­вам се скоро да спрем с колебли­вите изяви и да бъдем по-убе­дителни. Защото и срещу Сла­вия се видя, че понякога сме нетърпеливи, разконцентрирани... Допускаме елементарни, детински грешки, които ни ко­стват много точки и малко или много вдигат напрежение­то върху отбора. Трябва да се успокоим. Но това ще стане, като вземем 2-3 поредни поб­еди, така и самочувствието ни ще се вдигне. Вече показах­ме, че имаме нужния характер и мъжество да се справяме с тежките моменти. Ние сме си поставили като цел да сме фак­тор в първенството и да се надиграваме с всеки. Има още много мачове и не бива отсега да правим генерални изводи, но трябва да сме постоянни.

Имате ли сили да се борите за тройката?

- Първенството ще бъде много равностойно. Всеки мач ще е битка. Само с много ти­чане, характер и мъжество може да се стигне до челото. Мисля, че няма слаби отбори в момента. Виждате какво пра­ви Монтана, а преди начало­то на кампанията бе отпис­ван и считан като сигурен из­падащ. Въобще ще бъде много завързано. Но ние няма да се съобразяваме с името на съперника u ще гоним победи във всеки мач. Както казах - може да бъ­дем фактор в първенството и да гоним челото. Не искам да посочвам дадена позиция, защото на думи мога да кажа "искам да сме шампиони", но на дела е друго. Трябва там долу, като излезем на терена, да за­щитаваме амбициите си. За мен най-голямата оценка за представянето ни е, когато хората идват на стадиона. Ако са там, то значи сме си свършили работата, ако ли не - трябва да се поправим.

Сам каза, че сте неубеди­телни. Когато в България не­щата не вървят в повечето случаи, треньорът е виновен. Може ли столът на Никола Спасов да се разклати?

- В никакъв случай. Няма на­прежение върху треньора, всички сме едно семейство. Ре­ално ние сме актьорите и ние сме най-виновни. Ясно е, че не сме доволни от играта, като че ли не всички още сме си на­мерили мястото си, все пак из­граждаме нов отбор, а и не сме в оптимална форма. Тре­ньорът е най-малко виновен за пораженията. Стоим зад него. Наистина имаме малко точки, но сезонът е дълъг, ако изпу­снем питомното, ще гоним дивото с победи навън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички