Любо Пенев и БФС – неизбежният балкански развод


Любо Пенев и БФС – неизбежният балкански развод

15013 0

Съвестният семеен човек се води от следната максима: решенията, които взимаме, винаги имат отражение върху живота ни, живота на тези, които обичаме, и дори върху обществото.

През последните години българският национален отбор и БФС се превърнаха в истинско футболно семейство, в което липсваха скандалите на терена и извън него, а всички бяха обединени от целта тимът да върне поне малко от старата си слава по европейските и световни футболни стадиони.

Последният месец обаче в това футболно семейство напрежението дойде в повече след загубите от Хърватия (0:1) и Норвегия (1:2). А практиката в живота показва, че щом настъпят първите караници, следват скандали, а след тях идва неизбежният развод. Точно така се получи и при Любослав Пенев и неговия щаб.

След мача в Осло почти цялото ръководството на БФС начело с президента Борислав Михайлов започнаха да упрекват Пенев за незадоволителните резултати от двата мача от квалификациите за Евро 2016. Едва ли има други ръководители на футбола по света, които публично и масово да изказват мнение дали треньорът трябва да остане на поста си, или да бъде уволнен. Михайлов заяви, че не знае дали Любо Пенев ще продължи да работи за БФС, Емил Костадинов бе недоволен, че младите играчи не получават повиквателни, Йордан Лечков се опита да замаже появилата се информация в пресата, че иска оставките на помощниците на Пенев и се нахвърли върху част от футболистите, Венцеслав Стефанов иронично посъветва селекционера да си стяга багажа, а Кирил Домусчиев имаше претенции, че в състава попадат шестима футболисти на Лудогорец, а само двама от тях играят.

Така футболното семейство бързо се превърна от пример за подражание в нещо като Биг Брадър, където властват претенциите без покритие и интриги, публично изпъкват всички проблеми, кирливи ризи и скандали. В това риалити шоу рано или късно участниците отпадат един по един, а накрая остава силният на деня. А в случая с националния отбор, това винаги ще е БФС.

Любослав Пенев е наясно със съдбата си. Той е убеден, че просто се изчаква малко по-подходящия и удобен момент да бъде изхвърлен, а отделно всеки, който го познава, знае, че е силно обиден от подхода на футболната централа към него. Неслучайно веднага след нападките се оказа, че Бетис проявява интерес да го ангажира за треньор. Дали клубът от Севиля случайно е разглеждал кандидатурата му, или чрез мениджъри се е самопредложил, няма значение. Младият специалист знае, че скоро ще се разведе с БФС и животът продължава. Затова е време за ново предизвикателство. Ако то е от Испания, още по-добре. Мечтата му е да работи на Иберийския полуостров и ако това стане, наистина ще има шанс да покаже треньорските си качества на спокойствие. Тогава ще може да бъде съден дали става за тази професия, или е поредният специалист с диплома .

А настоящото ръководство на БФС, под чиито управление не сме участвали на голям футболен форум, вече сигурно ухажва нова булка и след мача с Малта или най-късно с Италия ще й предложи брак. След това историята пак ще се повтори и след време ще настъпи нов развод, а ние отново ще останем със старата надежда, че в следващите квалификации ще направим големия си пробив.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички