Любе Спасов: Клубните президенти оказват натиск върху съдиите


Любе Спасов: Клубните президенти оказват натиск върху съдиите
Снимка: Getty Images/Guliver

1915 0

Един от легендарните футболни рефери в България Любе Спасов е на мнение, че се оказва натиск върху съдиите от страна на клубните президенти. Той призна, че футболното съдийство в страната не е на достатъчно добро ниво.

"Българското съдийство не е на необходимото ниво, а това си има ред причини. Едни от основните виновници са българските президенти. Едно време, когато аз ръководех срещи, клубовете се интересуваха кой ще свири мача", сподели Спасов.

"Малко по-късно, когато се настаниха групировките в български футбол, тогава те не питаха кой ще свири мача, а искаха предварително “този” и “онзи” да им ръководи даден мач. Когато президентите на футболните клубове навлязоха в изпълнителния комитет на БФС, започнаха да оказват силно влияние върху съдийството и то тръгна по наклонената плоскост надолу", смята бившият съдия.

"По онова време имаше опити за натиск, но той беше по интелигентен начин. Нямаше грубост, нямаше сила. Когато нещата не се получаваха, те не реагираха, както реагират президенти и ръководители в момента", добави още той.

"Най-голяма грешка на съдията е, когато тръгне да компенсира. Тогава става за смях. Разликата между добрия и слабия съдия е, че добрият греши по-малко", завърши Любе Спасов, който има зад гърба си над 1500 мача.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички