Луиш Фиго пристига в София следващата седмица


Луиш Фиго пристига в София следващата седмица
Снимка: Getty images/Gulliver

1464 0

Легендата на световния футбол Луиш Фиго идва на специално посещение в България. На 18 април той ще гостува на Димитър Бербатов заради грандиозния благотворителен мач на 14 юни в София. С това предварително посещение носителят на „Златната топка“ за 2000 г. засвидетелства и голямото си уважение към българските фенове.

Двете големи звезди, партниращи си в мащабното събитие - Димитър Бербатов и Луиш Фиго, ще дадат съвместна пресконференция на 18 април от 16 часа в Гранд Хотел София. Португалският полузащитник, триумфирал в Шампионската лига, КНК, Суперкупата на УЕФА, Междуконтиненталната купа, имащ по 4 шампионски титли на Испания и Италия, ще може да се запознае и на място с условията, които ще посрещнат десетките звезди на световния футбол в столицата на България.

Мащабното събитие All Stars 2017 е планирано за 14 юни 2017 г., в София, на Националния стадион „Васил Левски“. Луиш Фиго с All Stars ще играе срещу Димитър Бербатов с United Stars. Очакваните приходи ще бъдат изцяло в полза на каузите на фондация „Димитър Бербатов“ и фондация „Луиш Фиго“.

Двамата големи спортисти са лично ангажирани в работата по организацията на събитието и най-вече в контактите със свои бивши съотборници и футболни съперници. От 2003 г. досега Фиго е изиграл 11 мача с All Stars и в тях са участвали футболни величия като Зинедин Зидан, Кристиано Роналдо, Дейвид Бекъм и Златан Ибрахимович.

Шампиони от други спортове и личности от световния шоубизнес също намират място в благотворителни събития от този характер. Рафаел Надал, Михаел Шумахер, Coldplay и др. са били част от тима на Фиго. Но до този момент отборът на All Stars не е играл срещу друг толкова звезден отбор, като този, който е селектирал Димитър Бербатов. На поканата му вече са се отзовали всички поканени до момента негови бивши съотборници. От звездните участници в отбора на Димитър Бербатов до момента са обявени Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Неманя Видич, Патрис Евра и Едвин ван дер Сар.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички