Лудогорец си плати за греховете


Лудогорец си плати за греховете
Снимка: БГНЕС

3137 0

Позорното отпадане на Лудогорец от непретенциозния на пръв поглед тим на ФК Милсами изглежда като пълен шок за страничните наблюдатели. Реално многомилионната селекция на разградския клуб трябваше с лекота да мине през това препятствие и да изпита затруднения евентуално чак в плейофите на Шампионската лига, където съперниците вече са от друг калибър. Така е на теория. На практика обаче се получи друго и причините за това са много.

Първата е тотално неадекватната политика на ПФК Лудогорец Разград, където треньорите се сменят като носни кърпички. Фирменият тим на Кирил Домусчиев се прочу тази пролет с уволнението на Георги Дерменджиев, след като същия бе вкарал отбора в груповата фаза на Шампионската лига, а в последствие бе спечелил и титлата. За сметка на това в Разград акостира португалския симпатяга Бруно Рибейро, който към момента е тотална щета за клуба.

Неадекватното решение на треньорският въпрос и силно закъснялата и доста хаотична селекция обаче са само върха на айсберга. Лудогорец вероятно щеше да преживее своето "Милсами" и без тях, а причината е че отборът наречен преди година от услужливи медии "Национална кауза" не само изчерпа лимита си за късметлийски изяви по терените, но на всичкото отгоре придоби вредни навици, които рано или късно се връщат като бумеранг.

Не случайно от години вече отборите в А група масово се оплакват от "патриотичните" съдии, които свирят дузпи за щяло и нещяло, а наказателните удари срещу Лудогорец във вътрешното първенство се броят на пръстите на едната ръка. Именно заради това и вчера състезателите в зелено бяха силно изненадани, когато норвежкият рефер не се върза на падането на Марселиньо в края на мача. За тях това си беше кристална дузпа, защото 90% от родните рефери ще им я дадат на секундата. В Европа обаче такива номера не минават.

Лудогорец имаше да изплаща и един друг много по-голям грях. За него документи няма, но не са много хората, които вярват, че отборът на ЦСКА случайно се срина седмици след като Петър Манджуков започна да говори за "Уважаемия господин Домусчиев". Странната метаморфоза на есенния лидер кореспондира и с думите на самия Домусчиев, че има "серизна опасност догодина да гледате ЦСКА в Европа". Явно за тази опасност бяха взети мерки и те дадоха желания резултат. Но историята ни учи, че всеки взел такива мерки обикновено си плаща за тях с лихвите. Не е толкова далеч времето, когато един друг служебен участник в евротурнирите записа два поредни исторически резила за по-малко от месец. Сега ролята на БАТЕ и Жилина бе поета от храбрите молдовци от Милсами, които по този случай ще се оборудват с нови автомобили. А следващият автор на "футболни проекти" може би ще се замисли дали има смисъл да действа на тихия фронт....

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички