Локомотив София подписа договор за сътрудничество с академията на Милан


Локомотив София подписа договор за сътрудничество с академията на Милан
Снимка: БГНЕС

923 0

Ръководството на Локомотив София подписа договор за сътрудничество с академията на италианския гранд Милан. Специалисти от Милано ще помагат и развиват родните таланти на „железничарите“, прилагайки методиката, с която тренират и юношите на „росонерите“. Сред официалните гости при подписването на споразумението бе легендата на Милан и посланик на клуба Франко Барези, както и собственикът на Локомотив Иван Василев.

„За мен е удоволствие и чест да съм тук и да стартираме този проект. Милан е щастлив да започне това сътрудничество, за да внедрим нашите познания и методика. Знаем, че ще е нужно време и търпение, за да оберем плодовете на този труд, но Милан от години инвестира в младежкия сектор и държим много на тези академии, сподели Барези.

Целта ни е да предадем нашия метод на работа, „ноухау“ технология ни на академиите, които имаме по целия свят. В лицето на президента на Локомотив София открихме това желание и ентусиазъм и съм сигурен, че в бъдеще ще намерим почва за много съвместна работа. Надявам се това да е само началото и дано съвсем скоро Локомотив се върне там, където му е мястото – в елита на българския футбол, коментира още легендата на „росонерите“.

Президентът на Локомотив също не скри задоволството си от подписаното споразумение между двата клуба. „Работихме по реализирането на този проект близо две години. Може би това, че демонстрирахме много ентусиазъм и желание да го реализираме в крайна сметка доведе до това той да стане факт. Осъществяването на контакт с такъв футболен гранд не е никак лесно, но аз съм уверен, че ще си партнираме с Милан както подобава, заяви Василев.

„Засега договорът между двете академии е за срок от 3 години. Разбира се винаги има опции ако те са доволни от нашата работа и ние от тяхната – аз ще се радвам да продължим това сътрудничество, защото това е голям плюс за нашите деца. Но те не са само деца на Локомотив София – те са деца на България. От това сътрудничество с Милан си мисля, че ще има много ползи за нашия клуб и нашите юноши, допълни още босът на „железничарите“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички