Локо (Пловдив) се бори, но Черно море надви след продължения и ще играе бараж за Лига Европа


Локо (Пловдив) се бори, но Черно море надви след продължения и ще играе бараж за Лига Европа
Снимка: Официален сайт на Черно море

2340 0

Черно море ще играе  бараж за участие в Лига Европа, след като направи 2:2 с Локомотив в Пловдив. Двата тима се нуждаеха от продължения, за да излъчат крайния победител. В редовното време завършиха 2:1, колкото приключи и първият двубой във Варна. Попаденията за пловдивчани отбеляза Михалевич, а за Черно море Кузма вкара през втората част. В продълженията важното попадение за "моряците" вкара Даниел Димов. Черно море ще играе бараж с Левски или Берое на 24 май. 

Локомотив изигра много силно първо полувреме, като още от самото начало започнаха да търсят попадение. В 4' Михалевич стреля много опасно с глава след корнер, но Макенджиев спаси. В 11' отново Михалевич отправи много опасен шут по диагонал, но в аут.  Минута по-късно обаче пловдивчани откриха резултата. Елитон даде пас към Мустафа Абдулахи, който центрира точно към Михалевич,а той с плонж не остави шанс на Макенджиев. Доминацията на домакините продължи и в следващите минути, а в края на полувремето нанесоха и втори удар. От аутлинията Елитон върна към намиращия се при точката на дузпата Михалевич. Тойстреля по тревата в центъра на вратата, а Макенджиев пусна топката под плонжа си.

През второто полувреме ролите се размениха и "моряците" направиха много силни минути. След няколко добри възможности в 69' Георги Божилов свали топката към Ндонгала, който с много силен шут намери гредата, а после се удари и във вратаря Милина. Влезлият като резеря Кузма дотича и бутна топката в мрежата. Финалните минути на редовното време бяха много драматични. Първо Ндонгала изчисти от голлинията, а след това и Симеон Райков нацели гредата. В продълженията бе видно, че и двата тима вече нямат сили, но все пак в 103' Даниел Димов вкара изключително важно попадение за варненци.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички