Кошмар на Левски се изправя срещу Дунав в Лига Европа


Кошмар на Левски се изправя срещу Дунав в Лига Европа
Снимка: БГНЕС

1164 0

Дунав (Русе), който се появи в последния момент в жребия за Лига Европа на мястото на ЦСКА, ще се изправи срещу казахстанския Иртиш (Павлодар) в първия квалификационен кръг на Лига Европа. 

Дунав ще бъде гост в първата среща на 29 юни, а след това ще домакинства на реванша.  Русенци бяха сред непоставените отбори, което пък направи Иртиш на Димитър Димтров - Херо сред поставените.

Съперникът на отбора на Веселин Великов, Иртиш за първи път става шампион на Казасхтан през 1993 година, а последните две титли от общо петте са поредни – през 2002-а и 2003-а. Клубът два пъти е взимал и Купата на страната (1988 и 1998). В момента "белите" заемат едва четвъртата позиция в местното първенство. Възпитаниците на Херо не се намират във форма - 2 победи, 2 равенства и загуба в последните си 5 мача.

Това е второ участие на Дунав в Европа, след като единственото им до този момент е от кампания 1975/1976, когато тимът записва побеждава с 1:0 над Рома у дома. В реванша обаче губи с 0:2 и отпада в първия кръг. Иртиш е добре познат на запалянковците в Българоят, след като преди 3 години отстрани Левски от турнира. 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички