Кои са най-скъпите футболисти в Първа лига?


Кои са най-скъпите футболисти в Първа лига?
Снимка: БГНЕС

3525 0

Авторитетният сайт Transfermarkt обяви вчера новите цени на играчите в Първа лига. Съвсем логично в Топ 20 има тотална доминация на Лудогорец, като в класацията присъстват цели 9 играчи на разградчани.

След като допреди няколко дни за най-скъп в Първа лига се смяташе оцененият на 4,5 млн. евро Клаудиу Кешеру, сега вече номер 1 е друг футболист на „орлите“. Става дума за Върджил Мисиджан. Цената на холандския бързак скочи на 5 млн. евро, а до съвсем скоро той струваше 3,5 млн. евро.

Основната причина за вдигането на цената на Вура е фактът, че той удължи договора си с Лудогорец, а освен това е твърд титуляр в схемата на Димитър Димитров и играе на няколко поста в атака.

Веднага след него се нарежда левият защитник Натанаел (4,25 млн. евро), а третото място си делят Сисиньо и Клаудиу Кешеру (3,5 млн. евро). Петицата допълва Абел Анисе (2,8 млн. евро).

Любопитно е, че Фернандо Каранга е равен с Тиаго Родригес по стойност - 2,5 млн. евро. Толкова струват обаче и двама футболисти на Лудогорец - Яцек Горалски и Джоди Лукоки.

В Топ 10 място намира и футболист на Левски. Това обаче не е голямата звезда Габриел Обертан, а исландският защитник Xолмар Ейолсфон - 2 млн. евро. Иначе бившият играч на Манчестър Юнайтед е оценен на 1,5 млн. евро, като повече от него струва и вратарят на Лудогорец Ренан дос Сантос.

В класацията място намират още четирима играчи на ЦСКА-София. Става дума за новият ляв бек Джеферсон и Кирил Десподов (1,5 млн. евро), Раул Лое (1,1 млн. евро), а алтернативата на Фернандо Каранга Хеан Бланко е оценен на 1 млн. евро.

Освен Ейолофсон и Обертан, от Левски място в Топ 20 от "сините“ намират още Жорди Гомес (1,2 млн. евро), Жерсон Кабрал (1 млн. евро) и Давид Яблонски (800 000 евро).

Източник: "Меридиан мач"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички