Кметът на Монтана: Само ние можем да спрем "Левски"


Кметът на Монтана: Само ние можем да спрем "Левски"

881 0

В неделя последният Монтана приема Левски с надеждата да нанесе първа загуба на "сините" в първенството. Двубоят обаче няма да е на стадион "Огоста", а в Ловеч, което според кмета на града Златко Живков е в ущърб за тима от Северозападна България. За това и за шансовете на Монтана да спре "Левски" градоначалникът говори пред "Тема Спорт".

Г-н Живков, ще успее ли най-накрая Монтана да победи Левски като домакин за първенство?

- Монтана е побеждавал Левски като домакин, но за купата. Това сега не го приемам за домакинство. Двубоят е в Ловеч. Но въпреки това само ние можем да спрем Левски, като гледам как вървят работите.

В първия мач направихме "хикс" на "Герена". Единствени им взехме точки в София. Ние сме в ситуация, в която трябва да събираме точки и нямаме срещи, които да си ги избираме. При всички случаи се хвърляме здраво за успех на този стадион, на който ужким сме домакини. Това е истината - едно към едно.

Можеше ли да приемете Левски в Разград, както го направихте срещу Лудогорец за Купата на България? Имаше ли сега такъв вариант?

- Не. На този етап ще домакинстваме в Ловеч. Не може да сменяме. Въпреки че като не сме в Монтана, на мен ми е все едно къде ще приемаме съперниците си. Това са огромни разходи за клуба. Неприятна история. Но пък в Разград подкрепата за нас щеше да е по-голяма. И не само в Разград. Мисля, че и на "Българска армия", ако домакинствахме, щеше да е така.

Очаквате ли стимулиране от други отбори?

- Най-големият стимул си остава това, че трябва да се движим в пакет с останалите, да не изоставаме. Срещу водещите отбори обикновено премиите са малко пo-завишени. Но няма нищо интересно на този етап. Има други, на които разчитат, че могат да се справят. Нас очевидно не ни броят в тази група. Ще видим как ще бъде.

Ако не е клубна тайна, колко струва на Монтана едно домакинство в Ловеч?

- Около 10 хиляди лева, с хотел, с охрана, със съдийство... Това е просто нещо "уникално". Но такава е картината. Ще продължим да стискаме зъби и да се мъчим. Това е положението.

Има ли индикации, че напролет нещата ще се оправят и Монтана ще домакинства на стадион "Огоста"?

- Уж имаше. Имахме разговори, имаше обещания, че и ние сме град в тази държава като другите и подобно на тях ще бъдем подкрепени. Както Горна Оряховица, както Русе, както Черно море... всички без нас и Славия. Ние не сме по-различни от другите отбори и не виждам къде и в какво е разликата. Имаме нормални очаквания. Ако стане - стане, ако ли не - ще трябва да се справяме сами, както винаги. Какво да кажа повече.

Настройваме се за здрав мач с Левски. Мисля, че показахме и разбихме всякакви слухове за срещите ни с Левски. Както виждате, те имат изключителна серия - без загуба са. Естествено е, че са фаворити, ще имат много фенове. Ние на практика играем мачовете си без публика. Има много малко хора, които пътуват от Монтана до Ловеч и обратно за срещите ни. Не може да разчитаме на тази подкрепа. Но това е картината. В оставащите шест мача до средата на декември ще гоним точки срещу всички отбори, без изключение. Това важи особено и за мача с Левски.

Способен ли е Монтана да нанесе първа загуба на Левски?

- Играят последния срещу първия... не зная дали ще го направим, но ще се хвърлим и ще се държим достойно. Искрено се надявам да е така.

Левски, подобно на вас, също смени треньора. Какво може да кажете за ситуацията при "сините"?

- Към днешна дата Левски не ми се вижда много убедителен. Отборът побеждава, но не убеждава.

При Люпко Петрович сякаш бяха малко по-убедителни?

- Взеха 4-5 победи на ръба, с късмет, с дузпи и не зная още какво. Много пъти се измъкнаха на ръба. Да, наистина при него отборът играеше по-убедително, трябва да сме коректни. Но виждате каква е ситуацията, неслучайно на "Герена" няма никой. Няма такъв анахронизъм да нямаш загуба цяла есен, да печелиш наред, само с няколко "хикса", и стадионът ти да е празен. Един мач имат с ЦСКА на "Васил Левски", който е посетен малко повече. Всичко останало е позорно за тим като Левски.

Разбира се, за това не са виновни футболистите. За това продължавам да смятам, че българското първенство е Лудогорец и всички останали. Там картината е по-различна и е логично да е така с оглед бюджета, организацията и успехите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички