Изследване показва: Футболът в България е бавен и с много пасове


Изследване показва: Футболът в България е бавен и с много пасове

666 0

Футболът в България е бавен и с много пасове. Това показва анализът на Международната лаборатория за спортни изследвания (CIES), който обхваща 35 водещи първенства в Европа. Данните са събрани от общо 19 544 мача, изиграни в периода 1 септември 2015 – 31 август 2017 г.

Вниманието е насочено към общо три аспекта - контрол върху топката от отборите, нивото на атакуващия футбол, както и сравнение между силата на съперниците. Принципното заключение е, че най-добрите лиги се отличават преди всичко по равностойността на мачовете, а също така и успешните пасове при по-висока скорост на топката.

При контрола върху топката петте големи европейски лиги се нареждат сред първите седем места. Класирането на шведските (трети) и израелски (четвърти) дивизии е изненадващо, като се имат предвид сравнително скромните резултати, получени от техните представители в европейските клубни турнири.

Най-резултатното първенство е това на Швейцария, където се вкарват средно по 3,16 гола на мач, а българското е на 23-о място със средно 2,50 попадения. Средно у нас голове падат на 20:32 минути.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички