Изпълкомът заседава без точка за Литекс


Изпълкомът заседава без точка за Литекс
Снимка: БГНЕС

780 0

Литекс се надява на Изпълкома на БФС, след като Апелативната комисия потвърди решението за изваждането на отбора от „А” група. Жалбата на тима от Ловеч бе отхвърлена, очаквано.

В сряда ръководният орган на футбола ни ще се събере на редовно заседание. В неговия дневен ред няма точка по казуса, а само такива за бюджета и календара за 2016-а. Но Литекс може да поиска от Изпълкома да преразгледа и евентуално да отмени решението. Такива прецеденти има.

Ако постъпи искане, то ще бъде добавено в точка „Разни” и може да бъде подложено на гласуване. И ако повече от половината гласове са „за”, решението може да бъде отменено, информира "Труд".

По-вероятни обаче са варианти с отлагане на решението за след Нова година, като се назначи експертна комисия, специално по случая. Нейните аргументи ще бъдат изложени вероятно пред следващото заседание на Изпълкома, което се чака в началото на февруари.

Такова развитие ще остави доста неизвестни в края на 2015-а. Първо - как ще се готви тимът на Литекс - като за полусезон в елита с поглед към евентуално помилване, или „за здраве” с оглед на паузата, която го чака до лятото.

Спортно-техническата комисия също не може да се събере и да официализира решението за анулиране на мачовете на тима от началото на сезона - както е по наредба.

Тимът от Ловеч няма да подава нова жалба, например пред Спортния арбитражен съд в Лозана. Единственият шанс е помилване от Изпълкома.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички